Ursula von der Leyen anunţă sancțiuni noi, care țintesc capacitatea Rusiei de a finanța războiul: Îl vom trage la răspundere pe Putin pentru asta!

Ursula von der Leyen anunţă sancțiuni noi, care țintesc capacitatea Rusiei de a finanța războiul: Îl vom trage la răspundere pe Putin pentru asta!

Ținta Rusiei nu este numai Donbas, nu este numai Ucraina, ci stabilitatea în Europa. Îl vom trage la răspundere pe președintele Putin pentru asta, spune şefa Comisiei Europene, care anunță și un pachet amplu de sancțiuni masive și țintite contra Moscovei.

Încă o dată, în centrul Europei, femei, bărbați și copii inocenți mor sau se tem pentru viațile lor. Condamnăm acest atac barbar și argumentele cinice care vor să îl justifice, se arată în mesajul Ursulei von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina invadată de trupele lui Putin

"Președintele Putin este cel care aduce războiul înapoi în Europa. În aceste ore negre, Uniunea Europeană și cetățenii ei sunt alături de Ucraina și poporul ucrainean. Ne confruntăm cu un act de agresiune fără precedent al liderilor ruși contra unui stat suveran și independent.

Ținta Rusiei nu este numai Donbas-ul, ținta nu este numai Ucraina, ținta lui este stabilitatea în Europa și întreaga pace mondială. Și îl vom trage la răspundere pe președintele Putin, pentru asta.

ADVERTISING

Mai târziu în cursul zilei vom prezenta liderilor europeni, pentru aprobare, un pachet de sancțiuni masive și țintite. Cu acest pachet, vom viza sectoare strategice ale economiei Rusiei, prin blocarea accesului la tehnologii și piețe cheie pentru Rusia. Vom slăbi economia Rusiei și capacitatea de a se moderniza. Vom bloca accesul băncilor rusești la piețele financiare europene.

La fel ca în cazul primului pachet de sancțiuni, suntem în coordonare strânsă cu partenerii și aliații noștri - SUA, Marea Britanie, Canada, dar, de asemenea, cu Japonia și Australia.

ADVERTISING

Aceste sancțiuni urmărea să slăbească capacitatea Kremlinului de a finanța războiul", anunță von der Leyen.

"Noi știm că milioane de ruși nu vor război, președintele Putin vrea să întoarcă timpul, în vremurile imperiului rus. Procedând astfel, el riscă viitorul poporului rus.

Cer Rusiei să oprească imediat violența și să își retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei. Nu îi vom permite președintelui Putin să demoleze arhitectura de securitate care a adus pace și stabilitatea Europei vreme de decenii. Nu îi vom permite președintelui Putin să înlocuiască domnia legii cu forța. Nu ar trebui să subestimeze tăria democrațiilor noastre.

Istoria a demonstrat că societățile și alianțele construite pe încredere și libertate sunt reziliente și de succes. Și exact de asta le e frică autocraților.

Uniunea Europeană stă alături de Ucraina și poporul ucrainean. Vom contiuna să o sprijinim. Ucraina va avea prioritate", este mesajul asumat de Comisia Europeană.

Rusia a invadat Ucraina

Rusia a început invazia Ucrainei în această noapte, iar președintele Volodimir Zelenski a decretat legea marțială.

S-au auzit explozii nu numai în Donbas, dar şi la Kiev şi în multe alte zone, inclusiv la o bază militară aflată la doar 180 km de Sighetu Marmației.

În plus, trupe şi vehicule militare au fost filmate trecând din Belarus în Ucraina.

Putin susţine că vrea să ”demilitarizeze și să denazifice Ucraina”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇