Cîțu spune că Voiculescu nu va fi consilier la MS și promite că va mai face remanieri doar în ”situații excepționale”

Cîțu spune că Voiculescu nu va fi consilier la MS și promite că va mai face remanieri doar în ”situații excepționale”

Premierul Florin Cîțu a vorbit miercuri, după prima ședință a Executivului de la deblocarea crizei politice, despre relațiile cu miniștrii.

Întrebat ce va face, mai ales în contextul protocolului semnat cu partenerii de coaliție, în cazul în care va fi jignit de un alt ministru, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Cătălin Drulă, Cîțu a spus că nu se așteaptă să mai aibă loc astfel de situații.

”Ştiţi foarte bine că din partea PNL a semnat (protocolul - n.red.) domnul Ludovic Orban. Preşedinţii partidelor sunt cei care semnează protocolul, pentru că este un protocol politic.

ADVERTISING

În România, bineînţeles, se face distincţie între deciziile politice şi deciziile guvernamentale, care sunt reglementate de acte normative sau de Constituţie.

Eu nu ştiu de ce vă duceţi dumneavoastră direct către remaniere. Nu trebuie să existe aşa ceva. Eu sunt sigur că nu vom mai avea sau eu doresc să nu mai avem astfel de situaţii în perioada următoare. Sunt sigur că şi colegii mei, cu toţii dorim acelaşi lucru. Eu nu iau în calcul aşa ceva în acest moment. Deci eu o văd ca pe o situaţie excepţională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi atunci nu are sens să discutăm acum, dar ceea ce a fost foarte clar pentru toţi cei prezenţi acolo - un document politic şi nu s-a discutat niciodată aseară Constituţia sau modificarea Constituţiei. Aceste lucruri cred că deja sunt clare pentru toată lumea”, a afirmat Florin Cîţu.

Jurnaliștii i-au atras atenția că și remanierea lui Vlad Voiculescu a fost ”o situație excepțională”.

”Lucrurile se întâmplă şi mergem mai departe. Astăzi avem o coaliţie care funcţionează foarte bine. Aţi văzut că toţi membrii coaliţiei susţin proiectele importante pe care şi le-a asumat această coaliţie, când a pornit la drum, în decembrie anul trecut”, a mai spus premierul.

ADVERTISING

Chestionat și despre posibilitatea ca Vlad Voiculescu să revină la Ministerul Sănătății în postura de consilier al Ioanei Mihăilă, Cîțu a respins ideea.

”Din ce știu e în vacanță în perioada următoare, deci nu cred că se pune problema”, a conchis premierul.

Citește și alte articole despre criza politică și rezolvarea ei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇