Vlad Voiculescu se consideră victima unui linşaj mediatic: De la Lenin citire nu trebuia numai să învingi duşmanul, dar şi să-l faci mai mult decât ridicol, să-l urască lumea

Vlad Voiculescu se consideră victima unui linşaj mediatic: De la Lenin citire nu trebuia numai să învingi duşmanul, dar şi să-l faci mai mult decât ridicol, să-l urască lumea

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că revocarea sa a fost o acţiune „ca la carte” şi constată că aceasta a fost însoţită de un „linşaj mediatic”.

El a făcut trimitere la practicile leniniste prin care duşmanii trebuiau făcuţi "demni de dispreţul publicului".

"Cred că e o combinaţie între deranjul produs înainte de alegeri şi o oarecare agendă asumată de la început şi, uitându-mă înapoi, încep să leg lucrurile cu ce s-a întâmplat în timpul scurtului mandat de patru luni, dar pare destul de evident că a fost o acţiune ca la carte, făcută cu o acţiune de linşaj mediatic, iarăşi ca la carte. (…)

Vladimir Tismăneanu scria că de la Lenin citire nu trebuia numai să învingi duşmanul, dar trebuie să-l faci mai mult decât ridicol, să-l urască lumea, să-l considere demn nu numai de ce i s-a întâmplat, dar demn de dispreţul publicului”, a afirmat Voiculescu, luni seara, la Prima TV.

Fostul ministru al Sănătăţii a vorbit și despre posturi în sistemul public de sănătate pentru care se plătesc "mii, câteodată zeci de mii de euro", bani din care unele sume merg către "partid".

"Unde te uiţi găsesţi câte un carnet de partid, fie asumat, fie neasumat, dar toată lumea ştie”, a adăugat fostul ministru.

Voiculescu însă nu a adus nicio dovadă care să îi sprijine afirmaţiile.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății săptămâna trecută.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: