Cîțu se îndoiește că ”informatorul lui Dragnea din Ministerul Sănătății” e o problemă reală. Îi spune totuși lui Mihăilă ce trebuie să facă, dacă vrea să scape de el

Cîțu se îndoiește că ”informatorul lui Dragnea din Ministerul Sănătății” e o problemă reală. Îi spune totuși lui Mihăilă ce trebuie să facă, dacă vrea să scape de el

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de guvern, că a acceptat nominalizarea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății și a transmis-o către Cotroceni.

Liberalul a spus și ce așteptări are de la Ioana Mihăilă, cea care după depunerea jurământului din această seară va conduce Sănătatea.

Jurnaliștii au vrut să afle și care e situația cu secretarul general adjunct al Ministerului Sănătății, de care Vlad Voiculescu a spus că este fost securist, actualmente ”informator pentru PSD” și de care a încercat să scape, dar nu a avut susținerea premierului.

De ce l-a ignorat Cîțu pe Voiculescu: Nu putem să ne jucăm cu viețile oamenilor

Cițu a precizat ce trebuia să facă Voiculescu și ce poate face acum Mihăilă ca să rezolve situația.

ADVERTISING

”Am cerut și eu o situație a domnului respectiv, o evaluare. Domnia sa a fost numit în martie 2016 și a rămas acolo de atunci. Nu am primit o explicație de ce a rămas de atunci în minister.

Nu rezolvă problema, dacă are astfel de probleme, să-l aduci de la Ministerul Sănătții la Guvern. Problema este o reorganizare a ministerului și poate să dispară acel post.

Reorganizarea ministerelor prin reducerea numărului de directori generali înseamnă economii la buget, pot să dispară posturi…”, a explicat Cîțu.

Premierul a criticat că fostul ministru nu a explicat de ce nu l-a dat afară în 2016, când a condus instituția în Guvernul Cioloș.

ADVERTISING

”(Vlad Voiculescu, n.red.) nu a venit cu niciun document lângă (solicitarea de transfer - n.red.) ca să spună de ce. Apoi, nu a spus nici de ce a rămas în 2016. Nu putem să ne jucăm cu viețile oamenilor. Problema o rezolva, dacă era o problemă reală, prin restructurarea postului”, a insistat Cîțu.

Acuzațiile lui Voiculescu

Amintim că, la finalul săptămânii trecute, Vlad Voiculescu a dezvăluit că, în 2016 în primul său mandat, în Ministerul Sănătății era un funcționar public care se ocupa cu transmiterea „datelor și informațiilor” către Liviu Dragnea, prin „interpuși”.

„Pe același funcționar l-am găsit în Ministerul Sănătății acum. În prima zi am făcut o cerere către domnul Cîțu să îl detașeze pe acest funcționar, să mi-l ia din minister pentru că asta este singura procedură care îl putea disloca.

Omul este bine înfipt acolo, nu are nicio legătură cu activitatea din minister, primește banii și se ocupă, presupun, cu ceea ce știu că se ocupa în 2016. (...)

ADVERTISING

Este unul dintre exemplele în care domnul Cîțu a zis <da>, a promis în mai multe rânduri și nu s-a întâmplat. Am vorbit și personal, cred că cel puțin de 10 ori, niciodată nu mi-a spus <nu>, a spus de mai multe ori <bine>.

Nu există niciun argument pentru care acest domn să rămână în Ministerul Sănătății altfel decât, probabil, să transmită informații”.

Cine e ”informatorul lui Dragnea”

El a arătat un document care atesta solicitările sale către Cîțu. Jurnalista Carmen Dumitrescu a intrat în posesia documentelor și a văzut și care este numele de pe solicitări. Este vorba de Dănuț Cristian Popa, care este secretar general adjunct în Ministerul Sănătății.

Potrivit documentelor Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Popa a fost recrutat în 1982 și a dat note informative despre un cetățean străin cu care era coleg de facultate. El avea numele conspirativ ”Pană”.

În plus, Popa nu are avea nicio experiență care să-l recomande pentru postul din Sănătate. Înainte el a fost secretar general adjunct al Ministerului Tineretului si Sportului, sef de cabinet al presedintelui CS Dinamo Bucuresti si secretar general al Federatiei Romane de Tir Sportiv.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇