Cîțu spune că documentul de la Guvern dedicat campaniei sale din PNL e ”o fițuică” și refuză să o comenteze ”ca premier” (Video)

Cîțu spune că documentul de la Guvern dedicat campaniei sale din PNL e ”o fițuică” și refuză să o comenteze ”ca premier” (Video)

Premierul Florin Cîțu a fost chestionat de jurnaliști, după ședința de guvern, despre documentul cu antetul Executivului dedicat campaniei sale pentru șefia PNL.

Legea pedepsește folosirea de resurse publice pentru partid, iar documentul respectiv a fost prelucrat pe computerul Mioarei Costin, numită în aprilie secretar de stat în Cancelaria premierului.

În documentul care enumeră măsuri pentru ca Florin Cîțu să iasă câștigător în fața lui Ludovic Orban, Mioara Costin solicită liberalilor să îi trimită ei și colegei sale, Dana Păcurar, informații ce pot fi folosite împotriva #TeamOrban. Costin și Păcuraru, ambele fost jurnaliste la Realitatea TV, se ocupă din aprilie de comunicarea guvernamentală.

ADVERTISING

În ciuda tuturor acestor lucruri, Cîțu insistă că nu a folosit resursele publice în campanie pentru că acela nu este document oficial înregistrat la Guvern.

”Eu din funcție de premier pot să comentez doar pe documente oficiale. Iar ce înțeleg eu prin document oficial e un document care a fost înregistrat, care a fost prezentat. Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat. Despre documentele care apar în presă, fițuici sau documente editabile care apar în presă, eu nu pot să comentez”, a răspuns Cîțu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jurnalistul a insistat, întrebând dacă a discutat cu cele două și dacă va lua măsuri.

”Vă mulțumesc, o întrebare. Vă mulțumesc”, a replicat Cîțu, facând referire la faptul că regula la conferință este o întrebare de jurnalist.

O altă jurnalistă a continuat șirul pe același subiect și a subliniat că, deși nu este document înregistrat, are antetul Guvernului și semnătura electronică a documentului apare numele Mioarei Costin.

”Eu cred că noi înțelegem diferit ce înseamnă semnătura electronică. În Guvern nu avem semnătură electronică, deci asta e un lucru diferit de ce se întâmplă”, a precizat Cîțu.

ADVERTISING

Când jurnalista a vrut să mai pună o întrebare, Cîțu i-a zis că doar la acest răspuns a avut dreptul. Apoi a dat cuvântul ministrului Dezvoltării să vorbească despre măsurile luate pentru inundații.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 21 iulie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 21 iulie, susținut de premierul Florin Cîţu, ministrul dezvoltării, Cseke Attila, secretarul de stat în ministerul sănătății Monica Althamer și secretarul de stat în ministerul mediului Szép Róbert#SedintaDeGuvern #FlorinCitu #CsekeAttila #MonicaAlthamer #SzepRobert #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 21 iulie 2021

Citește mai multe pe acest subiect: Cîţu cere dovezi că documentul de la Guvern dedicat campaniei sale din PNL chiar există. E făcut de o fostă jurnalistă numită de el în Cancelarie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇