Cîțu s-a dus la congresul UDMR să vadă un ”festival al democrației”: La alte partide s-a ajuns la un festival al ridicolului

Cîțu s-a dus la congresul UDMR să vadă un ”festival al democrației”: La alte partide s-a ajuns la un festival al ridicolului

Premierul Florin Cîțu participă, vineri, ca invitat la congresul partenerilor de la UDMR. La intrare, Cîțu a stat puțin de vorbă cu jurnaliștii și n-a pierdut ocazia să arunce noi săgeți către USR PLUS.

Întrebat ce se întâmplă cu guvernarea, premierul a spus că singura certitudine de la acest moment e ”alianța” USR PLUS – AUR.

”Ce avem cert acum e o alianță care a început între AUR și USR PLUS, care încearcă să obțină voturile PSD ca să dea jos Guvernul. Asta e ce avem cert acum. Eu mă ocup de guvernare, proiectele merg mai departe, și cele începute cu USR PLUS merg mai departe, că sunt proiecte bune ”, a subliniat Cîțu.

ADVERTISING

Întrebat ce așteptări are de la congresul UDMR, premierul a spus că el crede că va fi un proces democratic, față de alte partide unde deja s-a ajuns la scene ridicole.

”Ne așteptăm să vedem un festival al democrației, că la alte partide s-a ajuns la un festival al ridicolului”, a declarat Cîțu, fără a detalia la ce se referă.

Amintim că la USR PLUS a început votul online pentru alegerea noii conduceri a partidului și au fost întâmpinate probleme tehnice, apărând acuzații că, de fapt, tabăra Barna încearcă să fraudeze votul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De cealaltă parte, și liberalii se pregătesc de congres, pe 25 septembrie. Lupta dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban a contribuit decisiv la criza politică din prezent.

La congresul UDMR au fost invitați și Ludovic Orban, dar și președintele PSD Marcel Ciolacu. La intrare, Ciolacu a spus că așteaptă să vadă cum se va încheia moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, dar că ”din punctul meu de vedere este un guvern căzut deja”.

În discursul susținut pe scena congresului UDMR, Ludovic Orban i-a numit înțelepți pe colegii maghiari, pentru că nu se bat pentru putere, cum se întâmplă la USR PLUS și PNL.

ADVERTISING

Cel de-al XV-lea congres al Uniunii Democrate Maghiare din România se desfăşoară vineri, la Sângeorgiu de Mureş. Cu această ocazie, va fi dezbătut şi aprobat Programul "Împreună pentru familie", o propunere a UDMR prin care se urmăreşte o regândire a sistemului de susţinere a familiei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇