Cîţu: Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall

Cîţu: Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall

Premierul Florin Cîţu nu este adeptul variantei ca vaccinaţii sau nevaccinaţii să meargă separat la mall, precizând că mall-urile au fost deschise anul trecut şi că ar fi ridicol să fie închise acum, când există vaccinul.

Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, la Botoşani, dacă va fi necesar paşaportul COVID în mall-uri, în weekend. 

“Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală.

ADVERTISING

Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise. Ar fi ilar şi ridicol să le închidem acum, când avem această soluţie, vaccinul.

Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu.

Acum vreo lună, vicepremierul Dan Barna a vorbit despre campania de vaccinare care bate pasul pe loc, dar și despre planurile coaliției de guvernare de a o îmbunătăți:

"Sunt 2 măsuri - de încurajare și stimulare -, dar și acele măsuri luate de alte țări prin care pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale să fie o condiționalitate. De exemplu, mersul la mall în weekend - care nu e un serviciu esențial - să fie condiționat de vaccinare. Persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalți în restul săptămânii”.

ADVERTISING

Citeşte analiza Cine guvernează, cine merge la mall și cine e țapul ispășitor despre necesitatea impunerii unor restricţii, care să îi determine pe români să se vaccineze, având în vedere că ne îndreptăm cu paşi repezi spre un climax al valului 4.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇