Cîțu nu-și dă demisia înainte de moțiune: E decizia celor de la USR dacă vor să fie mai socialiști ca PSD și mai extremiști ca AUR (Video)

Cîțu nu-și dă demisia înainte de moțiune: E decizia celor de la USR dacă vor să fie mai socialiști ca PSD și mai extremiști ca AUR (Video)

Florin Cîțu a catalogat, joi, drept ”prostie” zvonul că și-ar da demisia înainte de votul de marți de la moțiunea de cenzură depusă de PSD și pe care cei de la USR PLUS și AUR au anunțat că o vor vota.

”Se spun multe prostii în spațiul public. Cum să-mi dau demisia când avem nevoie să luăm decizii pentru români? Noi nu suntem PSD, noi nu dăm jos propriul guvern”, a răspuns Cîțu la întrebarea jurnaliștilor pe acest subiect.

El a spus că personal nu poartă negocieri cu niciun parlamentar pentru majoritate, dar că are echipe care fac asta.

ADVERTISING

”Astăzi în Parlamentul României avem trei partide care își bat joc de români, care vor să arunce țara în aer. Acestea sunt PSD, USR și AUR. (...) Ar trebui să le ceară scuze românilor, pentru că, în loc să se gândească la soluții pentru români, ei vin să dea jos Guvernul.

Echipele de negociere își fac treaba și vom vedea marți care sunt șansele.

Eu am luat astăzi decizia pentru CNSU să mă asigur că în România companiile ramân deschise, că școlile rămân cu prezență fizică acolo unde se poate, am avut grijă ca mâine și luni să avem acele hotărâri de guvern și ordonanțe de urgență să rezolvăm problema cu prețurile la energie în iarnă.

ADVERTISING

Până marți nu cred că o să avem o soluție pentru IMM-uri și responsabilitatea pentru asta va cădea pe umerii celor de la USR, AUR și PSD, nouă alianță toxică pentru distrugerea României, asta este. (...)

Până la urmă, e decizia celor de la USR dacă vor să fie mai socialiști ca PSD și mai extremiști ca AUR”, a spus Cîțu.

Cât despre scenariul declanșării anticipatelor, liderul PNL a transmis social-democraților să mai citească Constituția.

”PNL are o decizie foarte clară, nu face guvernare cu PSD. Alegerile anticipate se declanșează cand președintele dizolvă Parlamentul, deci decizia nu e nici la Ciolacu, nici la nimeni, e la președintele României”, a conchis Cîțu.

Participarea premierului Florin Cîțu la momentul deschiderii traficului pe Pasajul Mogoșoaia, împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu #FlorinCitu #DanVilceanu #PasajulMogosoaia

Participarea premierului Florin Cîțu la momentul deschiderii traficului pe Pasajul Mogoșoaia, împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu#FlorinCitu #DanVilceanu #PasajulMogosoaia

Publicată de Guvernul României pe Joi, 30 septembrie 2021

Citește mai multe despre criza politică:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇