Cîțu nu se grăbește să aleagă între PSD și USR și spune că e lezat de Cioloș (Video)

Cîțu nu se grăbește să aleagă între PSD și USR și spune că e lezat de Cioloș (Video)

Președintele PNL Florin Cîțu a făcut, vineri, scurte declarații de presă despre situația politică, acum că a avut discuții atât cu liderii USR, cât și cu cei ai PSD, în eventualitatea formării unui nou guvern.

El a refuzat să spună care e varianta preferată în acest moment, dar iar pare a nu fi în mare grabă, pentru că Biroul Politic Național al partidului a fost convocat abia pentru ziua de luni.

În orice caz, șeful PNL s-a arătat lezat de faptul că Dacian Cioloș a spus joi că e o glumă scenariul în care USR s-ar întoarce în coaliție cu Florin Cîțu premier.

ADVERTISING

”N-am înțeles și sunt puțin dezamăgit, că am avut o discuție bună cu cei de la USR, dar ieri am văzut o declarație în spațiul public a dlui Cioloș care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL. E complicat să negociezi cu cineva care spune că, atunci când vorbești de președintele PNL, ar fi o glumă să fie premier. Dar o să menținem dialogul”, le-a spus Cîțu jurnaliștilor, la ieșirea de la evenimentul ”Topul Național al firmelor private din România”.

Întrebat de scenariul cu PSD, în care premierii să alterneze, Cîțu nu a negat posibilitatea, dar nici nu a dat un răspuns clar: ”Stați să vedem care este formula la care se ajunge, mandatul meu e de a discuta atât cu USR, cât și cu PSD”.

ADVERTISING

Cîțu a mai spus că ”lucrurile nu sunt roz cu PSD”, dar că el dă dovadă de responsabilitate discutând cu social-democrații. Cât despre UDMR, el a asigurat că vor fi la guvernare în oricare dintre formule.

Criza momentului. Premierul demis Florin Cîțu, declarații de presă

Criza momentului. Premierul demis Florin Cîțu, declarații de presă.

Publicată de Epoch Times Romania pe Vineri, 5 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇