Ciolacu, după negocierile cu PNL: Dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei majorităţi

Ciolacu, după negocierile cu PNL: Dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei majorităţi

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, după negocierile cu PNL, că nu s-a discutat despre funcţiile din Guvern, dar s-a arătat încrezător în găsirea unei soluții comune. ”Cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei majorităţi”, a declarat Ciolacu.

”Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. De la început, atât eu, cât şi colegii mei, am cerut să fie o întâlnire serioasă, aplicată pe nevoile românilor. Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României pe care au adus-o prin această guvernare de dreapta. Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Ciolacu.

ADVERTISING

Întrebat în legătură cu deţinerea funcţiei de premier prin rotaţie, variantă menționată anterior de liderul PNL FLorin Cîțu, Marcel Ciolacu a declarat: ”A fost o discuţie privind propunerea de premier”.

Ne menţinem decizia PSD de a merge la consultări cu o propunere de premier. Atunci au venit mai multe soluţii pe care o să le analizăm fiecare dintre noi în interiorul partidului. A fost printre ele şi această soluţie, de a veni prin rotaţie. Presupun că de aceea avem consultări, ca să mergem cu o soluţie comună”, a mai declarat președintele PSD, reamintind și că partidul său a propus 100 de măsuri care să fie incluse în programul de guvernare.

ADVERTISING

În context, Marcel Ciolacu a menționat faptul că a cerut ministrului de Finanţe ”execuţia bugetară până în acest moment”. ”Cred că prioritatea zero este să venim cu o lege pentru rectificarea bugetară în Parlament”, a mai spus el.

Încrezător în rezolvarea crizei politice s-a arătat și liderul PNL, Florin Cîțu. ”A fost o discuție bună. Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”, a spus acesta, după întâlnirea din această seară, de la Parlament.

Urmărește declarațiile complete în format video:

Declarații de presă susținute de președintele #PSD, Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 4 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇