Cîţu anunţă că parlamentarii PNL nu vor vota la moţiune. Ce păţesc cei care ies din rând?

Cîţu anunţă că parlamentarii PNL nu vor vota la moţiune. Ce păţesc cei care ies din rând?

Preşedintele PNL Florin Cîţu a anunţat, luni, că parlamentarii liberali vor fi prezenţi, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar nu vor vota.

Întrebat ce vor păţi cei care nu se supun acestei decizii luate azi în Biroul Executiv, premierul a spus că statutul PNL e foarte clar şi fiecare caz va fi luat în discuţie în forul de conducere al partidului. Şeful liberalilor nu a răspuns însă la întrebarea directă adresată de un jurnalist, dacă aceşti parlamentari care rup rândurile riscă să fie daţi afară din PNL.

"Dar eu nu cred că e un parlamentar PNL care să voteze alături de USR, PSD şi AUR", a subliniat Cîţu, revenind la punctajul de partid referitor la iresponsabilitatea partidelor care vor să dea jos Guvernul în plină criză sanitară şi când vine şi iarna cu facturile majorate la energie.

ADVERTISING

Întrebat dacă are emoții pentru mâine, iată ce a replicat premierul: "Emoţiile nu trebuie să le am eu. Ar trebui să se gândească cei din coaliţia iresponsabilă. Românii ar trebui să fie speriaţi că, din păcate, aceşti oameni vor să lase România fără Guvern într-o perioadă în care e nevoie de luare de decizii.

Am citit moţiunea de cenzură. PSD spune aşa – incompetent ministrul Sănătăţii, incompetent ministrul Investiţiilor, incompetent ministrul Economiei. Dar mâine vine USR şi spune ca PSD da, ministrul Economiei incompetent, incompetent ministrul Transporturilor. Deci, cei de la USR-PLUS vor vota împotriva lor, pentru că au deţinut aceste portofolii. Drulă va veni mâine şi va vota împotriva lui Drulă. Mie asta îmi arată că am fost foarte indulgent şi trebuia să îi dau afară mai repede, dacă ei spun că n-au fost buni la guvernare. Repet, orice scenariu după ziua de mâine este pe masă”.

ADVERTISING

Guvernul condus de Florin Cîțu este unul responsabil, care trebuie menținut pentru a scoate țara din pandemie, nu amenințat cu moțiuni de cenzură. Mai mult, Opoziția este cea chemată să rezolve problema creșterii facturilor, într-un punctaj PNL care urmărește să răstoarne povestea și să pună partidul de guvernare în rolul victimei eroice.

Citeşte o analiză pe larg pe acest subiect semnată de Magda Grădinaru: PNL vrea să răstoarne povestea: Guvernul Cîțu, singur împotriva tuturor celor iresponsabili care nu vor să ieșim din pandemie și să luăm banii din PNRR

"Cred că va fi o propunere a PSD susţinută de USR si AUR"

Amintim că plenul Parlamentului va dezbate şi vota marţi moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu, pe care au anunţat că o votează atât USR, cât şi AUR.

ADVERTISING

Despre zvonul cum că PNL se gândește să nu meargă cu propunere de premier la Cotroceni, Cîţu azi a dezminţit informaţia: "Nu există, PNL întotdeauna o să aibă o propunere de premier. Președintele PNL este propunerea de premier".

Întrebat dacă există şi o variantă de rezervă în partid, Cîţu a evitat să răspundă: "Haideți să vedem ce se întâmplă".

Chestionat dacă admite că va trece moţiunea de cenzură şi care va fi planul şi dacă va fi o altă propunere de premier, Cîţu a răspuns: „De mâine, dacă trece această moţiune, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliţie condusă de PSD-USR-AUR dacă au plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul şi să se uite cum rămâne ţara în haos. Dar repet după moţiunea de mâine toate sunt valabile. Eu cred că va fi o propunere a PSD susţinută de USR si AUR”.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇