Cîțu a râs de sesizarea Ancăi Dragu la CCR: Cred că vrea să scoată USR PLUS de la guvernare (Video)

Cîțu a râs de sesizarea Ancăi Dragu la CCR: Cred că vrea să scoată USR PLUS de la guvernare (Video)

Premierul Florin Cîțu a râs, miercuri, când a fost întrebat despre sesizarea la CCR anunțată de Anca Dragu.

”Eu cred că doamna președinte a Senatului vrea să scoată USR PLUS de la guvernare, pentru că asta cere de fapt. Constituța este foarte clară și înțeleg că doamna spune că trebuie să vin cu numiri de noi miniștri. Dacă se schimbă configurația guvernului, nu poate să fie miniștri de la USR PLUS. Deci doamna ministru (sic!) ne spune să scot USR de la guvernare. Este un demers ilar cel puțin, dar succes!”, a răspuns Cîțu, întrebat de acest lucru în conferința de după ședința de guvern.

ADVERTISING

Președintele Senatului reclamă un conflict între Guvern și Parlament pentru că șeful Executivului ar avea doar 5 zile să propună înlocuitori pentru miniștrii USR PLUS care au demisionat.

Ea spune că prin aceste demisii și având în vedere că USR PLUS a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, Cîțu e obligat să ceară votul de încredere Parlamentului, pentru că s-a modificat structura politică a Executivului.

De cealaltă parte, liberalii spun că termenul limită nu e de 5 zile, ci de 45, adică limita în care conducerea poate fi asigurată interimar. În plus, liberalii se așteaptă ca, după ce lucrurile se liniștesc după congrese, USR PLUS să revină la guvernare.

ADVERTISING

Cîțu a fost întrebat și în legătură cu declarațiile lui Ludovic Orban, care a spus că doar prin implicarea președintelui Klaus Iohannis se poate termina criza politică.

”Domnul președinte decide dacă vrea să aibă o discuție și cu cine să aibă o discuție. Eu am spus că soluția era una foarte simplă - un ministru al Justiției imediat, care să-și facă treaba și să nu obstrucționeze actul guvernamental. Era o altă solutie - retragerea moțiunii, nici asta nu s-a întâmplat”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă ar fi fost o soluție să se retragă el, Cîțu a răspuns: ”Niciodată, eu nu sunt un om iresponsabil. Să arunci România în aer, să lași România fără guvern în prag de iarnă, când avem deja vedeți câte probleme: valul 4, prețul la energie, discuția despre salariul minim, urmează bugetul pentru anul viitor. Nu sunt iresponsabil, nu voi face acest lucru. Metoda Dragnea văd că este adoptată de alți colegi, dar nu va fi niciodată adoptată de mine”.

ADVERTISING

El a mai spus că Guvernul a trimis CCR un punct de vedere pe conflictul semnalat de el între Guvern și Parlament, pe tema moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR.

”Guvernul a transmis un punct de vedere judecătorilor, o să fie făcut public după această conferință. L-am semnat, o să vedeți, este foarte simplu”, a spus Cîțu.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 15 septembrie #SedintaDeGuvern #FlorinCitu #VirgilPopescu #RalucaTurcan #PalatulVictoria

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 15 septembrie #SedintaDeGuvern #FlorinCitu #VirgilPopescu #RalucaTurcan #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 15 septembrie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇