Circul continuă în Parlament pe tema educației sexuale. A fost inventată și o nouă ideologie: ”progresismul sexo-marxist”

Circul continuă în Parlament pe tema educației sexuale. A fost inventată și o nouă ideologie: ”progresismul sexo-marxist”

Scandal în Comisia de Muncă din Camera Deputaților, marți, pe tema educației sexuale în școli. Deputații s-au acuzat reciproc și si-au întrerupt discursurile, după care și-au reproșat că nu au ”cei șapte ani de acasă”.

În ceea ce privește educația copiilor, reprezentanții AUR au inventat chiar și o nouă idelolgie, ”progresismul sexo-marxist”, relatează Digi24.

"Marota asta cu educația sexuală care nu e suficient făcută în România și de aia avem mame minore e o poveste. Această așa-zisă educație sexuală nu va rezolva această problemă. Este o luptă la nivel european și mondial între așa-zisul progresism sexo-marxist și o zonă mai conservatoare a societății de peste tot din lume", a afirmat Antonio Andrusceac, deputat AUR.

ADVERTISING

”Copiii trebuie să știe ce înseamnă să te protejezi, dar nu cred că trebuie să vorbim de la o vârstă atât de fragedă când putem bulversa un copil", a spus Dumitrina Mitrea, deputat AUR.

”Ce discutăm acum nu este dacă informațiile astea ajung la ei, ci dacă ne bazăm pe Youtube, Facebook, mica șușoteală sau ne bazăm pe un cadru unde există profesioniști, o responsabilitate a informaţiilor transmise”, a replicat Oana Țoiu, deputat USR PLUS.

Contre au fost și între Cristian Seidler, deputat USR PLUS, și Adrian Solomon, deputat PSD.

ADVERTISING

"Mulțumesc că nu mă întrerupeți cum nu v-am întrerupt nici eu. Regula bunului simț de 7 ani de acasă, este inadmisibil ce faceți, vă cunoaște toată țara", i-a spus Seidler lui Solomon, ironic, după ce acesta l-a întrerupt și a cerut să fie schimbat subiectul discuției.

"Regula bunului simț este să nu bați câmpii", i-a răspuns Solomon.

Educația sexuală, neasumată de politicieni

În luna decembrie, Președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să reexamineze legea care înlocuia noțiunea de ”educație sexuală” cu cea de ”educație sanitară” și introducea obligativitatea acordului scris al părinților.

ADVERTISING

Senatul a respins cererea președintelui, printre cei care au votat împotriva cererii sale numărându-se inclusiv premierul Florin Cîțu. Ulterior, acesta a spus că a fost vorba de ”o eroare”.

De fapt, nici PNL nu a susținut reexaminarea cerută de Klaus Iohannis.

Pe subiect s-a exprimat și IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, care a vorbit despre posibilitatea introducerii educației sexuale în școli și s-a exprimat metaforic, spunând că ”nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇