Ciolacu spune când va fi făcută propunerea României pentru comisar european: Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez pe Iohannis

Ciolacu spune când va fi făcută propunerea României pentru comisar european: Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez pe Iohannis

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că propunerea României pentru un post de comisar european va fi făcută după finalizarea negocierilor pe portofoliile din viitoarea Comisie Europeană.

El a răspuns astfel, întrebat miercuri seară la România TV, dacă-l va propune pe actualul preşedinte al României pentru un post de comisar european.

"Nu am avut niciodată o discuţie cu preşedintele Iohannis pentru un eventual mandat de comisar. Dar, vă spun fără nicio reţinere, nu cred că aş fi dispus să-l nominalizez pe domnul Iohannis comisar ", a precizat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Întrebat dacă nominalizarea va fi europarlamentarul Mihai Tudose, pentru portofoliul Economie, el a spus că trebuie văzut întâi portofoliul care va reveni României.

"Haideţi să vedem portofoliul exact pe care o să-l negociem. E o procedură nu tocmai simplă. A cerut doamna Ursula şi bărbat, şi femeie. Dânsa va avea şi un interviu propriu cu cei nominalizaţi, mi se pare foarte corect. Deci haideţi să vedem portofoliul. Este un candidat serios Mihai Tudose pentru zona de economie.

ADVERTISING

E şi om politic, are şi experienţă, e unul dintre candidaţi. Sunt mai mulţi colegi, nu vreau să intru în toate detaliile pentru că suntem în mijlocul unei negocieri. Plus că la noi, ca întotdeauna, e o struţo-cămilă, eu nominalizez, domnul preşedinte negociază în cadrul Consiliului", a declarat Ciolacu.

Nominalizarea ar urma să se producă în perioada septembrie-octombrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇