Ciolacu: Orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată!

Ciolacu: Orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că vrea să suspende negocierile pentru guvernul pe care urmează chiar el să îl conducă, până când se rezolvă probleme mai urgente pentru societate: solicitările sindicatelor și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale.

„Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.

De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată.

ADVERTISING

Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării", a scris sâmbătă pe Facebook Marcel Ciolacu.

Greva profesorilor a rămas stabilită să înceapă luni, 22 mai. Părinţii au fost anunţaţi să nu îşi trimită copiii la şcoală, pentru că nu vor fi nici măcar supravegheaţi de cadrele didactice. Când deja bătea weekendul la uşă, Marcel Ciolacu s-a arătat dispus vineri să discute cu liderii de sindicat din învăţământ pentru a evita greva generală, dar apelul său agramat la responsabilitate a rămas fără răspuns.

ADVERTISING

Pe de altă parte, negocierile pentru viitorul Cabinet Ciolacu par oricum niţel blocate, întrucât PSD vrea să menţină Transporturile (deşi protocolul prevede să le cedeze PNL), iar în acest caz liberalii cer şi ei un minister de la UDMR. Uniunea se vede nevoită să aleagă dacă mai rămâne în aceste condiţii la guvernare.

Iată cele mai recente informaţii despre negocieri: Dacă PSD își ține Transporturile, PNL cere rediscutarea tuturor ministerelor de la zero. Bode ar lua și Dezvoltarea, UDMR poate să plece

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇