Greva profesorilor bate la ușă, Ciolacu se oferă agramat să negocieze în weekend

Greva profesorilor bate la ușă, Ciolacu se oferă agramat să negocieze în weekend

Greva profesorilor a rămas stabilită să înceapă luni, 22 mai. Părinţii au fost anunţaţi să nu îşi trimită copiii la şcoală pentru că nu vor fi nici măcar supravegheaţi de cadrele didactice, cum s-a întâmplat miercuri, la greva de 2 ore, de avertisment.

Când deja bate weekendul la uşă, Marcel Ciolacu se arată dispus oricând să discute cu liderii de sindicat din învăţământ pentru a evita greva generală.

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învăţământ şi să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit şi cu premierul Ciucă şi am garanţia că are o disponibilitate similară la dialog”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu, care astfel vorbeşte şi în numele premierului.

ADVERTISING

Liderul PSD şi-a exprimat speranţa că „liderii sindicali înţeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea şcolii, ci şi în vieţile a milioane de familii”.

Ciolacu face apel la responsabilitate, cu o greşeală gramaticală (ulterior editată).

„Credinţa mea sinceră este că putem fi toţi capabili să punem pe primul plan responsabilitatea şi luciditatea. Există cu siguranţă soluţii la care putem ajunge cu calm şi raţiune, în timp ce copii (sic!) îşi văd liniştiţi de şcoală. Cred că asta aşteaptă românii şi de la liderii politici, şi de la cei sindicali”.

Ciolacu

Mesajul nostru este clar: grevă generală din 22 mai, orele 8” – Aceasta e concluzia cu care liderii sindicali din Educaţie au ieşit de la negocierile pe care le-au avut, miercuri, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru această formă de protest au votat peste 70% dintre cei 145.000 de membri de sindicat, ceea ce înseamnă că mai mult de 100.000 de angajaţi din Educaţie vor fi în grevă de luni.

Preşedintele Klaus Iohannis le dă dreptate profesorilor greviști și pune presiune pe Budăi, ministrul PSD de care depinde salarizarea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇