Universitatea din București nu intră în grevă: Nu avem niciun fel de motiv

Universitatea din București nu intră în grevă: Nu avem niciun fel de motiv

Universitatea din București nu intră în greva generală de luni, 22 mai, a declarat rectorul Marian Preda, precizând că nu există nemulțumiri majore în rândul profesorilor.

Potrivit acestuia, în rândul profesorilor din Universitate „doar câteva procente” sunt membri de sindicate, împărțiți în 3 sindicate foarte mici.

„Nu avem niciun fel de motiv și nu a fost nicio inițiativa internă de începere a grevei în Universitatea din București, nici din rândul cadrelor didactice, nici din rândul celor 300-400 de membri de sindicat, în mare parte personal nedidactic și didactic auxiliar și reprezentând aproximativ 15% din angajații Universității.

ADVERTISING

Nu a existat nicio inițiativă de începere a grevei, nu există nemulțumiri majore, ieri a fost ședința de Senat și nimeni nu a ridicat această problemă. Este o tema inexistentă în Universitatea din București, în acest moment”, a precizat Marian Preda, pentru Edupedu.ro.

În ceea ce privește decizia celor peste 100.000 de profesori din preuniversitar de a intra în grevă pe termen nedeterminat, rectorul Universității din București a declarat că probabil că au justificări solide.

„Eu, în primul rând, nu aș vrea sa mă refer la problemele din preuniversitar. Dacă un număr atât de mare de persoane își asumă diverse proteste, probabil că au justificări solide, nu cred că cineva poate să mobilizeze numere mari de persoane doar așa, de dragul protestelor.

ADVERTISING

Sunt sigur că sunt probleme reale acolo, nu le cunosc suficient de bine. Ce spun eu este că în Universitatea din București nu se pune în acest moment problema unei greve și că problemele pe care le avem sunt cele curente care țin de realitatea cu sistemul, de o anumită subfinanțare a unora dintre programele de studii, în special pe zona socio-umană și alte lucruri pe care le-am comunicat și care sunt în dezbater”, a mai afirmat Marian Preda.

Liderii sindicali din Educaţie au anunțat, miercuri, după ce au ieşit de la negocierile pe care le-au avut cu premierul Nicolae Ciucă că luni vor intra în grevă generală.

ADVERTISING

Pentru această formă de protest au votat peste 70% dintre cei 145.000 de membri de sindicat, ceea ce înseamnă că mai mult de 100.000 de angajaţi din Educaţie vor fi în grevă de luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇