Ciolacu nu-l lasă pe Marian Oprișan să candideze la parlamentare. Fostul lider de Vrancea nu renunță: Nu am probleme de cinste, integritate

Ciolacu nu-l lasă pe Marian Oprișan să candideze la parlamentare. Fostul lider de Vrancea nu renunță: Nu am probleme de cinste, integritate

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, după o scurtă ședință a Consiliului Politic Național al partidului, că s-a decis invalidarea listei de candidați pentru parlamentare de la Vrancea. Marcel Ciolacu l-a numit special pe Marian Oprișan, spunând că fostul baron de Vrancea nu are ce căuta în Senat.

”Listele trimise de dl Marian Oprișan la Vrancea au fost invalidate. Îmi mențin părerea că dl Marian Oprișan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlamentul României. Nu e oportună candidatura dlui Marian Oprișan la Senat, cel mai oportun e să rămână vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea”, a anunțat Ciolacu.

ADVERTISING

El a reiterat și că nicio persoană trimisă în judecată nu va fi pe liste, decizia fiind parafată astăzi în Consiliu.

”Împreună cu colegii am luat decizia că pe listele PSD nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment toți președinții de organizații fac din nou un control al listelor ca să nu fie astfel de cazuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă cumva este vreo listă depusă, vom face o adresă în urma acestei decizii și va fi modificată la Birourile Electorale Județene”, a mai spus Ciolacu, precizând că la acest moment mai trebuie finalizate listele în 15 județe.

Oprișan: Ciolacu nu e stăpânul PSD. Colegii mă doreau cu ardoare

Marian Oprișan i-a dat replica lui Ciolacu într-o intervenție la Digi24, anunțând că statutul permite ca organizația județeană să trimită înapoi la centru exact aceeași lista.

ADVERTISING

”Dl Marcel Ciolacu nu e stăpânul PSD. Eu le respect decizia colegilor mei, dar în acest moment dl secretar general Paul Stănescu are obligația să transmită decizia de invalidare organizației județene și Consiliul județean al PSD din Vrancea, are posibilitatea, conform statutului, să facă noi propuneri sau să le mențină pe cele anterioare.

Eu nici n-am vrut să mai candidez pentru Senat, dar colegii mei primari și membri ai consiliului politic județean m-au propus în unanimitate. Eu nu-mi las organizația la greu și dacă colegii mei mă doreau cu ardoare nu puteam să îi las”, a spus Oprișan.

El a recunoscut că nu are cele mai bune relații cu actuala conducere, dar spune că nici motive să nu fie lăsat să candideze nu există.

”Eu nu am probleme de cinste, integritate sau de altă natură în PSD și în România. Nu am avut cele mai bune relații (Cu Marcel Ciolacu, n.red.), dar într-un partid democratic nu trebuie să ne iubim sau să fim prieteni, ci să ne respectăm”, a conchis el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇