Ciolacu: Îl anunț pe Cîțu că sunt de acord să fie Rafila premier (Video)

Ciolacu: Îl anunț pe Cîțu că sunt de acord să fie Rafila premier (Video)

Marcel Ciolacu a comentat joi declarația lui Florin Cîțu conform căreia i-ar fi propus ca Alexandru Rafila să fie premier, dar că președintele PSD ar fi refuzat.

Amintim că miercuri seară, Cîțu a făcut în fața jurnaliștilor mai multe declarații contradictorii în ce privește numele premierului posibilului guvern PNL-PSD-UDMR.

Astfel, după ce a spus la câteva fraze distanță că orice liberal poate fi premier, dar că partidul are o rezoluție clară ca președintele partidului să fie premier, Cîțu a fost întrebat dacă l-a propus și pe Dan Vîlceanu pentru această funcție, în discuțiile cu social-democrații.

ADVERTISING

"Nu. Eu i-am propus domnului Ciolacu pe Rafila, dar nu a fost de acord", a răspuns Cîțu.

Vizibil enervat, Ciolacu le-a spus azi jurnaliștilor că a aflat din presă de această propunere, dar i-a transmis lui Cîțu că este de acord, deci consideră că, practic, coaliția are un nume de premier cu care să meargă la Cotroceni.

”Eu am înțeles că avem o variantă de premier, dl Rafila. Așa am înțeles din spațiul public, că dl Cîțu mi l-a propus pe dl Rafila și eu nu am acceptat.

Dacă dl Cîțu mi-a făcut această propunere, îl anunț că sunt de acord. Am auzit în spațiul public, de la premierul demis, că l-a propus pe dl Rafila, sunt de acord. Îl anunț că eu nu refuz această propunere, înseamnă că avem un nume de premier”, a spus Ciolacu.

ADVERTISING

El a adăugat că va merge în forurile statutare ale partidului pentru a-și convinge colegii să nu fie el propunerea de premier, ci Rafila.

Ciolacu a spus și azi că cel mai probabil săptămâna viitoare guvernul va fi gata să meargă în fața Parlamentului pentru învestire și că în ce privește programul de guvernare mai trebuie finalizat capitolul fiscal.

Negocierile PSD-PNL în impas. Marcel Ciolacu - conferință de presă

Negocierile PSD-PNL în impas. Marcel Ciolacu - conferință de presă.

Publicată de Epoch Times Romania pe Joi, 18 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇