Ce a anunțat Cîțu vs. ce s-a întâmplat la ședința PNL: Majoritatea ar vrea flexibilizarea mandatului de premier (Surse Spot)

Ce a anunțat Cîțu vs. ce s-a întâmplat la ședința PNL: Majoritatea ar vrea flexibilizarea mandatului de premier (Surse Spot)

După mai bine de două ore de discuții, Florin Cîțu a ieșit în fața jurnaliștilor pentru a anunța deciziile luate de conducerea liberală în ce privește negocierile cu PSD pentru formarea guvernului: premier prin rotație, dar cu PNL primul la cârmă, și acel premier să fie președintele partidului.

Anterior, din spatele ușilor închise răzbiseră informații că Emil Boc ar fi cerut flexibilizarea mandatului în ce privește numele, mai ales având în vedere că social-democrații au spus clar că nu vor intra într-un guvern condus de cel pe care tocmai l-au dat jos prin moțiune de cenzură.

ADVERTISING

Intrebat dacă asta s-a întâmplat, Cîțu a răspuns ”Nu, eu vă spun exact cum s-a votat, s-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier din partea PNL”.

Când jurnaliștii au insistat dacă totuși Boc a cerut flexibilizarea, Cîțu a admis: ”s-a discutat, dar nu s-a votat”, ulterior susținând că el a propus să fie supusă la vot propunerea, dar nu s-a mai votat în final.

Surse liberale au declarat însă pentru SpotMedia.ro că nu doar că s-a discutat, ci că opinia majoritară a fost flexibilizarea mandatului în ce privește numele premierului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu s-a discutat un alt nume, nici cel al lui Nicolae Ciucă, ci flexibilitatea ar fi presupus pur și simplu ca orice liberal să fie eligibil de a fi propus în fruntea Guvernului.

În plus, sursele Spot ne-au spus că au fost schimburi dure de replici între Florin Cîțu și Emil Boc.

Faptul că nu a fost tocmai o ședință prietenoasă s-a putut deduce și din faptul că de data aceasta Cîțu a ieșit singur la declarații, nu cum ne-a obișnuit, flancat de liderii PNL.

Rămâne de văzut cum vor decurge negocierile cu PSD mâine și dacă se va ajunge, în final, ca Florin Cîțu să facă pasul în spate sau criza politică va intra într-o nouă etapă.

ADVERTISING

Vezi aici ce a declarat Florin Cîțu după ședința BEx


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇