Ciolacu anunță că în ședința coaliției de astăzi se va discuta despre criza energetică: Este momentul să creăm o companie naţională

Ciolacu anunță că în ședința coaliției de astăzi se va discuta despre criza energetică: Este momentul să creăm o companie naţională

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că în ședința coaliției de astăzi se va discuta despre criza de pe piața energiei și spune că este timpul să fie creată o companie națională, astfel încât România să devină independentă din punct de vedere energetic.

Întrebat duminică seara, la Antena3, ce rezerve sunt pentru ca românii să treacă iarna, având în vedere criza de pe piaţa de energie, Marcel Ciolacu a spus că la şedinţa de luni a coaliţiei sunt invitaţi şi miniştrii Energiei şi Finanţelor şi că va avea loc o discuţie şi pe această temă.  

ADVERTISING

"Sunt doi invitaţi mâine, la coaliţie, este ministrul Energiei şi ministrul Finanţelor, să discutăm aceste lucruri şi să învăţăm din aceste crize. E o criză mondială, e adevărat, gestionată mai prost până acum, în România”, a precizat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

În context, Marcel Ciolacu crede că este momentul să creăm o companie națională care să permită ca România să devină independentă energetic.

"Cred că e momentul, cu o asemenea forţă politică, să creăm o companie serioasă care să producă şi verde, şi nuclear, şi pe cărbuni, şi gaze, o companie naţională, astfel încât în 3-5 ani România să devină independentă energetic. Am vorbit cu specialiştii şi este abordarea corectă, dacă vrei să influenţezi. Ne-a arătat această criză", a declarat Ciolacu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇