Charles Michel, președintele Consiliului European, vine în România

Charles Michel, președintele Consiliului European, vine în România

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, luni, la Palatul Cotroceni pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Administraţia Prezidenţială informează că cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii comune de presă.

Preşedintele Iohannis a participat, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins.

De acolo, președintele Klaus Ioahnnis a transmis că înțelege de ce românii vor ca războiul să se încheie mai repede, chiar fără a ține cont de prețul plătit de Ucraina, dar că o astfel de soluție ar duce la dispariția actualei arhitecturi internaționale și orice stat va putea fi ulterior atacat. 

ADVERTISING

De asemenea, de la Bruxelles, Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană pentru sumele pe care a decis să le aloce pentru fermierii români afectați de războiul din Ucraina. De asemenea, președintele a prezentat în cadrul Consiliului European situația fermierilor români și a cerut reanalizarea dosarului. Iar astăzi, Comisia Europeană a anunțat că a reanalizat datele referitoare la pagubele suportate de fermierii români din cauza războiului din Ucraina și a decis să crească ajutorul acordat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇