Cei 17 liberali care s-au dezafiliat grupului parlamentar al PNL vor demisiona azi din partid

Cei 17 liberali care s-au dezafiliat grupului parlamentar al PNL vor demisiona azi din partid

Deputatul Alexandru Kocsis-Cristea a anunţat că cei 17 liberali care s-au dezafiliat deja de la grupul parlamentar al PNL şi care au absentat de la şedinţa de luni a BPN al partidului în care a fost votată lista miniştrilor liberali în noul Executiv vor demisiona marţi din formaţiune.

„Să ştiţi că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toţi cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas şi vor spune NU acestei cârdăşii cu PSD.

ADVERTISING

La începutul lunii octombrie, am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunţarea la orice discuţie cu PSD şi refacerea de urgenţă a coaliţiei de dreapta.

După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe şi ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susţinea că soluţia este opoziţia din interiorul PNL”, a scris Alexandru Kocsis-Cristea, luni seara pe Facebook.

El consideră că singurul mod în care liberalii absenţi puteau să se opună lui Florin Cîţu era să voteze împotriva acestei liste a miniştrilor partidului în BPN al PNL de luni.

ADVERTISING

„Astăzi a avut loc votul decisiv pentru programul politic comun cu PSD. Au fost 29 de voturi pentru, 10 împotrivă, 9 abţineri şi 17 absenţi. Dintre absenţi, unii au trimis epistole către BPN atacându-l pe Florin Cîţu, simple piruete de imagine fără finalitate. Singurul act prin care se puteau opune cu adevărat ar fi fost VOTUL ÎMPOTRIVĂ. Nu au făcut-o.

Aceasta este dovada clară că, în acest moment, nu se poate face nicio opoziţie din interitoriul PNL. Mâine, alături de ceilalţi 16 colegi care şi-au păstrat coloana dreaptă până la capăt, indiferent de câte presiuni s-au făcut asupra lor, îmi voi da demisia din PNL.

ADVERTISING

Marele Partid Naţional Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independenţă, două războaie mondiale şi peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în faţa lui Klaus Iohannis, un politician mediocru şi meschin care ne-a păcălit pe toţi”, a conchis deputatul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇