Ministerul Muncii nu mai are bani de pensii şi alocaţii în decembrie. Raluca Turcan: Florin, îţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale?

Ministerul Muncii nu mai are bani de pensii şi alocaţii în decembrie. Raluca Turcan: Florin, îţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale?

În mai puțin de trei zile Ministerul Muncii rămâne fără bani pentru plata pensiilor, alocațiilor și a facturilor de energie aferente lunii decembrie, dacă Ministerul Finanțelor nu aprobă suplimentarea bugetului său cu aproape 3 miliarde de lei.

Potrivit unui document obținut de Economedia, Raluca Turcan ar fi solicitat încă din data de 12 noiembrie Ministerului Finanțelor, condus de Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Florin Cîțu, suplimentarea bugetului cu 2,8 miliarde de lei, până la termenul limită de 25 noiembrie.

ADVERTISING

Instituția afirmă că, în cazul în care bugetul nu este suplimentat până la această dată, Ministerul Muncii nu va putea respecta termenele de plată, respectiv: perioada 1-15 ale lunii pentru pensii, cel târziu data de 5 ale fiecărei luni pentru alocații și drepturi acordate pentru creșterea copilului.

Cîțu, acuzat de Turcan că joacă banii de pensii la poker

În cadrul consultărilor pentru un nou guvern, ministrul Muncii Raluca Turcan l-a acuzat pe Cîțu că spune minciuni şi i-a cerut demisia lui și întregii echipe de negociere. Într-un mesaj pe grupul intern al PNL, Turcan l-a acuzat pe Cîțu că a negociat în genunchi și că a jucat la poker banii de pensii.

ADVERTISING

”Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”.

Turcan, care l-a susținut puternic la Cîțu, spune acum că acesta a mințit continuu.

”Este puţin spus că s-a negociat în genunchi. Mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greşeli şi jocuri personale. Aş spune că e de domeniul patologicului. Florin, îţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toţi se prind, îţi garantez. NIMIC din ce ai spus până acum, tu, preşedintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un şir de minciuni. Şi nu numai de minciuni, dar şi de lipsă de responsabilitate!”, a mai acuzat Turcan.

ADVERTISING

Cîţu: Turcan să îşi asume

În replică, premierul Florin Cîţu i-a răspuns Ralucăi Turcan, replicând că ea este ministrul Muncii şi trebuie să-şi asume.

"Doamna Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină la ședința de azi a BPN, nu în presă (...) Este ministrul Muncii, să-şi asume dacă nu mai sunt fonduri", a spus şeful Guvernului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇