Cazul Protasevici: Consiliul UE închide spațiul aerian pentru Belarus, NATO vrea ”să impună costuri”

Cazul Protasevici: Consiliul UE închide spațiul aerian pentru Belarus, NATO vrea ”să impună costuri”

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat vineri incidentul aerian din Belarus, avertizând că acţiunile regimului de la Minsk vor avea „consecinţe”, în timp ce Consiliul Uniunii Europene a confirmat decizia de la summitul UE privind impunerea de interdicţii companiilor aeriene belaruse.

Jens Stoltenberg a salutat sancţiunile impuse de Statele Unite Belarusului. „Deturnarea unui avion de către un stat trebuie să aibă consecinţe. Trebuie să impunem costuri„, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit publicaţiei The Hill, la o conferinţă organizată de Institutul Brookings.

ADVERTISING

"Rusia nu a condamnat incidentul. Dimpotrivă, Rusia a încercat să facă exact invers, pentru a justifica şi a explica această acţiune revoltătoare", a subliniat Jens Stoltenberg.

???? LIVE Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prefațează mizele Summitului Alianței Nord-Atlantice din 14 iunie, într-un discurs despre "NATO 2030: o agendă transatlantică pentru viitor" susținut la un eveniment al Consiliului German pentru Relații Externe și The Brookings Institution.Sursă - NATO

Publicată de Calea Europeană pe Vineri, 4 iunie 2021

Statele Unite au impus sancţiuni împotriva unor companii din Belarus şi au anunţat că se vor consulta cu Uniunea Europeană pentru aplicarea de măsuri suplimentare.

Uniunea Europeană a condamnat dur atitudinea regimului din Belarus şi a exprimat susţinere pentru impunerea de noi sancţiuni.

ADVERTISING

La summitul din 24 mai, Consiliul European a îndemnat companiile aeriene din Uniunea Europeană să evite survolarea Belarusului şi a cerut Consiliului UE să interzică tranzitul avioanelor din Belarus prin spaţiul aerian european şi escalele acestora în aeroporturi din Uniunea Europeană.

În acest sens, Consiliul UE a confirmat vineri decizia de interzicere a accesului avioanelor din Belarus în spaţiul aerian comunitar şi escalale în aeroporturi europene.

Află mai multe despre cazul jurnalistului Roman Protasevici:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇