Cazanciuc: Cineva independent nu poate conduce Ministerul Justiției. Va fi cel mai slab minister

Cazanciuc: Cineva independent nu poate conduce Ministerul Justiției. Va fi cel mai slab minister

PSD va prelua Ministerul Justiției, afirmă vicepreședintele Senatului, social democratul Robert Cazanciuc, și subliniază că o persoană independentă nu ar avea resursa politică necesară pentru a conduce.

”Așa cum este protocolul acum, PSD va prelua Ministerul Justiției. O să vedem dacă protocolul o să rămână, în afară de premier, în termenii în care a fost agreat el inițial. Dacă durata de viață a unui ministru este de sub 1 an, nu ai cum să construiești nimic. Domnul Predoiu are cel mai longeviv mandat din orice domeniu după 1989. Premiantul Guvernului este cu siguranță domnul Predoiu. (…)

ADVERTISING

Eu n-am auzit pe nimeni din sistemul judiciar care să spună că atunci când PSD a fost la guvernare, sistemul judiciar a fost oprimat. Din contră. A avut toate resursele, toată libertatea, mai ales libertatea să facă tot ce a crezut de cuviință. deci nu văd de ce PSD i-ar fi teamă de Justiție.

Întotdeauna din afară pare că e bine ca să vină cineva independent la Justiție. Cineva independent nu are resursa politică să conducă Ministerul Justiției. Va fi cel mai slab minister”, a declarat Cazanciuc la Aleph News, potrivit Mediafax.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lucian Bode, ministru de Interne şi secretarul general al PNL, a declarat vineri că, dacă PSD doreşte să renegocieze protocolul semnat în 2021 pentru rotativa guvernamentală de acum, atunci trebuie rediscutate toate portofoliile de la zero. Iar dacă UDMR nu este mulţumită cu ce va primi, atunci e decizia lor să plece.

Deocamdată negocierile sunt blocate aşa cum a relatat presa încă de aseară, dar totuşi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, susţine că nu e adevărat.

"Nu le considerăm blocate, ele sunt deschise în continuare. A fost doar o primă zi de negocieri în format complet, cu toate echipele de la toate partidele, după care aceste discuţii au rămas deschise. În câteva ore nu s-a putut trage o concluzie fermă.

ADVERTISING

De altfel, mesajul nostru general este unul de calm. Am văzut foarte multe speculaţii în mass-media, care sunt departe de realitate, ideea că în momentul de faţă s-ar fi blocat situaţia nu este adevărată.

Pentru noi, cel mai important lucru sau concluzia destul de clară după prima zi este că avem nevoie de o reducere a aparatului guvernamental, am stabilit că e nevoie de o diminuare a posturilor şi a portofoliilor tuturor partidelor din coaliţie şi cred că există o majoritate de opinii în acest sens, cel puţin vă pot asigura că PNL este ferm să reducem Guvernul şi să avem o formulă cât mai suplă", a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, la RFI România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇