Boris Johnson a câștigat în 3 luni peste un milion de lire sterline doar din discursuri

Boris Johnson a câștigat în 3 luni peste un milion de lire sterline doar din discursuri

Fostul premier britanic Boris Johnson a câştigat deja peste un milion de lire sterline (1,16 milioane de euro) de la demisia sa, pentru discursuri plătite, potrivit unui registru oficial al declaraţiilor de interese ale parlamentarilor.

Încă membru al Camerei Comunelor, Boris Johnson a ţinut în ultimele luni discursuri în faţa bancherilor din New York, pentru asigurătorii din Statele Unite, la un summit organizat de CNN în Portugalia sau altul în India, informează AFP.

De fiecare dată, fostul premier a fost plătit între 215.000 şi 277.000 de lire sterline, potrivit acestui document publicat pe site-ul Parlamentului şi în care sunt enumerate interesele financiare ale parlamentarilor.

ADVERTISING

Boris Johnson a părăsit Downing Street în septembrie, după ce şi-a anunţat demisia în vară, din cauza mai multor scandaluri în mandatul său. 

El a încercat într-adevăr să revină la putere după plecarea succesoarei sale Liz Truss, care a rezistat puţin peste o lună în funcţia de şef al Executivului, dar în plină criză economică din Regatul Unit, parlamentarii conservatori l-au preferat pe fostul ministru de Finanţe, Rishi Sunak.

Nu a închis însă nicio uşă, considerându-se „bine plasat pentru a asigura o victorie conservatoare în 2024” la alegerile legislative, conştient că rămâne popular în partid.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇