Boris Johnson a ridicat Parlamentul în picioare cu discursul de rămas bun: Hasta la vista, baby! (Video)

Boris Johnson a ridicat Parlamentul în picioare cu discursul de rămas bun: Hasta la vista, baby! (Video)

Boris Johnson a susținut miercuri seara un discurs epic în Parlamentul britanic, în care, în mai puțin de două minute, și-a lăudat realizările, i-a dat sfaturi succesorului său, a mulțumit mai ceva ca la Oscaruri și a terminat cu celebra replică din Terminator: „Hasta la vista, baby”.

Întreaga sa apariție a fost un spectacol. S-a sprijinit într-un cot pe tribună, s-a învârtit frenetic pentru a-i găsi cu privirea în sală pe cei spre care țintea mesajele și în final a reușit să smulgă nu doar râsetele, dar chiar și o ovație în picioare din partea conservatorilor care tocmai l-au expulzat din rolurile publice.

ADVERTISING

Foarte puțini au rămas pe scaune, cea mai notabilă fiind predecesoarea sa, Theresa May.

„Vreau să folosesc ultimele secunde pentru a da câteva sfaturi celui sau celei care mă va succeda: Stai aproape de americani! Sprijină-i pe ucraineni! Sprijină libertatea și democrația de peste tot din lume.

Scade impozitele şi dereglementează oriunde poți pentru a face din această ţară cel mai bun loc de trăit şi investit. Concentrează-te la drumul din față, dar nu uita să te uiți și în oglinda retrovizoare. Și amintește-ți că nu Twitterul contează, ci oamenii care ne-au trimis aici.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și da, ultimii ani au fost cel mai mare privilegiu din viața mea. Și e adevărat că am reușit să obțin pentru conservatori cea mai mare majoritate din ultimii 40 de ani, o mare realiniere a politicilor britanice, noi am transformat democrația și am restaurat independența națională.

Noi am ajutat…eu am ajutat această țară să treacă prin pandemie și am ajutat la salvarea unei alte țări de la barbarie. Și, sincer să fiu, e suficient. Misiune încheiată cu mare succes. Pentru moment!”, a spus Johnson, ignorând total huiduielile Opoziției.

ADVERTISING

El a turuit apoi o serie de mulțumiri și a încheiat apoteotic.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor de aici și… Hasta la vista, baby!”, a spus el, bătând cu palma în tribună.

Johnson a ieșit apoi din sală în aplauzele parlamentarilor.

'Hasta la vista, baby': Boris Johnson's last speech in PMQs

Fostul ministru britanic al Finanţelor Rishi Sunak şi ministrul actual de Externe Liz Truss s-au calificat miercuri în ultima fază a cursei la succesiunea lui Boris Johnson. Truss a stat în spatele lui Johnson și, chiar dacă mai reținută decât alți colegi ai săi, a râs și l-a aplaudat în picioare.

Numele viitorului premier şi lider al Partidului Conservator, care urmează să fie ales de cei 170.000 de membri ai formaţiunii, este aşteptat la 5 septembrie. Până atunci Johnson rămâne premier, însă aceasta a fost ultima sa interpelare în Parlament.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇