Prima reacție a lui Zelenski după demisia lui Boris Johnson, unul dintre cei mai puternici susținători

Prima reacție a lui Zelenski după demisia lui Boris Johnson, unul dintre cei mai puternici susținători

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat regretul, joi, în legătură cu demisia premierului Boris Johnson. Liderul de la Kiev i-a mulțumit lui Johnson pentru ajutor și și-a exprimat speranţa că Marea Britanie va continua să ofere asistenţă Ucrainei.

„Am aflat cu tristeţe vestea demisiei lui Boris Johnson. Nu doar eu, ci întreaga societate ucraineană, care vă este alături”, a spus Volodimir Zelenski, informează Reuters, citată de Mediafax.

"Nu avem niciun dubiu că susţinerea Marii Britanii va fi menţinută, dar conducerea exercitată de dumneavoastră şi charisma au făcut special acest ajutor", a subliniat Volodimir Zelenski.

ADVERTISING

Premierul britanic demisionar l-a sunat pe preşedintele Ucrainei şi i-a transmis că susţinerea Marii Britanii va continua.

Boris Johnson a anunțat, joi, că îşi dă demisia de la şefia Partidului Conservator şi, implicit, din funcţia de premier al Marii Britanii, dar vrea să rămână interimar până în toamnă, când va fi desemnat succesorul său.

El a spus că este foarte trist că a fost nevoit să ia o astfel de decizie, a mulțumit celor care l-au votat și a precizat că a luptat din greu să își îndeplinească mandatul.

ADVERTISING

El s-a declarat extrem de mândru de realizările sale, evocând Brexit-ul, trecerea prin pandemia Covid-19 şi arogându-şi conducerea Occidentului împotriva invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇