Barna și Orban anunță că îl susțin pe ministrul Ghinea, vizat azi de moțiune: Vedem doar o disperare a PSD că România se va dezvolta

Barna și Orban anunță că îl susțin pe ministrul Ghinea, vizat azi de moțiune: Vedem doar o disperare a PSD că România se va dezvolta

Dan Barna și Ludovic Orban au anunțat, luni, că partidele pe care le conduc vor fi alături de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, vizat de o moțiune simplă depusă de social-democrați.

Camera Deputaţilor dezbate în plenul de luni, de la ora 16:00, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Ghinea. Votul va avea loc marţi.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Biroul Executiv al formaţiunii a decis, în unanimitate, ca parlamentarii formaţiunii să voteze împotriva moţiunii.

ADVERTISING

”Biroul Executiv a decis în unanimitate să dea mandat parlamentarilor să voteze împotriva moţiunii iniţiate de PSD”, a declarat șeful liberalilor.

La rândul său, Barna nu are emoții deloc în ce privește demersul social-democraților:

”Colegii mei, miniștrii, vom fi alături de Cristian Ghinea la prezentarea și susținerea poziției vis-a-vis de această moțiune. Moțiunea va fi respinsă. Nu am niciun fel de îndoială. Am văzut și declarațiile din partea partenerilor de coaliție. Lucrurile sunt simple. Vedem doar o disperare a PSD că România se va dezvolta și retorica lor nu va mai avea susținători”, a declarat el după ședința Biroului Național USR PLUS.

ADVERTISING

Context

PSD a depus miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea, pe tema PNRR. Moţiunea este intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”.

Cele mai multe reproșuri vizează Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?”, a declarat Marcel Ciolacu săptămâna trecută.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇