Barna comentează fricţiunile din USR: Cioloş e într-o perioadă de aclimatizare. Şi eu, şi Nicuşor Dan a trebuit să muncim să-i convingem pe colegi

Barna comentează fricţiunile din USR: Cioloş e într-o perioadă de aclimatizare. Şi eu, şi Nicuşor Dan a trebuit să muncim să-i convingem pe colegi

Fostul lider USR Dan Barna a comentat afirmaţiile lui Dacian Cioloş privind fracturile din partid, el arătând că noul preşedinte este într-o perioadă de ”aclimatizare” la USR, care nu a fost niciodată un partid de lider şi unde deciziile se iau în urma unor dezbateri.

Dan Barna a explicat că 90% din deciziile din partid se iau prin consens.

”USR este un partid ca nimeni altul, este un partid al dezbaterilor reale. Şi eu, şi Nicuşor Dan a trebuit să muncim să îi convingem pe colegi. Nu este un partid piramidal şi fiecare chestiune trebuie dezbătută şi agreată o formulă”, a spus Barna, joi seara, citat de News.ro

ADVERTISING

Despre Dacian Cioloş, fostul preşedinte USR consideră că este într-o perioadă de aclimatizare la climatul USR.

”USR nu este un partid de leadership, Dacian a candidat cu o platformă în care a spus că uneşte partid, sunt încrezător că în perioada următoare lucrurile vor funcţiona”, a afirmat el. 

Dan Barna a răspuns şi nemulţumirilor din partid privind modul în care Cioloş reacţionează, cu întârziere, la ceea ce se întâmplă pe scena politică. ”E mai degrabă o chestiune de stil de management, este o perioadă de adaptare la management”, a explicat Barna. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că preşedintele USR Dacian Cioloş a recunoscut că partidul are nevoie să-şi rezolve nişte probleme interne şi să depăşească fracturile care încă există după fuziune.

Cioloş a mai spus că ”există o majoritate în Biroul Naţional, care este alta decât a preşedintelui, iar preşedintele USR are puteri reduse”.

Preşedintele USR arată că ”există dispute în unele filiale” şi a precizat că trebuie să fie uniţi şi coerenţi, pentru a inspira şi membrilor şi susţinătorilor acest lucru.

”Vrem să arătăm că putem fi o alternativă, nu doar un partid care poartă vorbe şi imagine, ci care vine cu soluţii”, a afirmat Cioloş acum două zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇