Dosar penal la Mogoșoaia după ce o consilieră USR a depus plângere la poliţie pentru că a fost agresată de colegi din PNL şi PMP (Video)

Dosar penal la Mogoșoaia după ce o consilieră USR a depus plângere la poliţie pentru că a fost agresată de colegi din PNL şi PMP (Video)

O consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a depus plângere la poliție susținând că a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă, de către doi consilieri locali de la PNL și PMP, unul dintre ei spunându-i că „şi dacă face puşcărie o bagă în scaun cu rotile”.

UPDATE: Polițiști din orașul Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj și au întocmit în acest sens dosar penal, au transmis vineri reprezenanții IPJ Ilfov.

Aceștia susțin că dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz.

ADVERTISING

Informația privind agresiunea a fost lansată public de USR Mogoșoaia.

"Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a ameninţat-o că «şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile»", au afirmat reprezentanţii USR Mogoşoaia.

Aceştia au precizat că a fost depusă plângere penală la Poliţie şi că aşteaptă ca autorităţile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile.

Potrivit sursei citate, contextul este dat de recentele investigaţii de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Consiliera USR agresată a relatat cum s-a petrecut totul.

”A început din ceva banal, o ședință a comisiei de muncă. Sunt secretar, am pregătit documentele, nici n-am intrat bine în sală, căci colegul meu din PNL, Ene Valentin, a început să-mi spună să îi las în pace familia și să nu mai trimit jurnaliști care să vorbească cu familia lui. Și mi-a transmis că voi ajunge în scaun cu rotile, chiar dacă el va face cinci ani de închisoare.

Eu încercam să completez niște hârtii, erau două proiecte pe agendă, nu am dat drumul la înregistrare de la început, nu mi-am dat seama, dar până la urmă am deschis camera cu video și am înregistrat.

ADVERTISING

Și a început și alt consilier, trecut de la PNL la PMP, Dinu Gheorghe, cel mai în vârstă dintre consilieri, să întrebe de ce am crescut prețul la gunoi. Președintele comisiei, tot de la PNL, era de față, și nu a spus nimic, nu a intervenit. Al cincilea membru era prin telefon.

Eu filmam ca să se vadă și fețele lor. Și m-au întrebat de ce filmez. A venit unul spre mine, m-am ferit și a venit celălalt, mi-a smuls telefonul, a căzut pe jos, am țipat ”Ajutor” și au mai venit din alte comisii, din alte săli. Am mai avut un episod în luna noiembrie, m-au mai amenințat și agresat verbal”, a declarat consiliera Felicia Ienculescu Popovici pentru G4Media.

Un consilier PNL mi-a atacat aseară fizic o colegă consilier local din Mogoșoaia. Ba chiar i-a spus că o va lăsa în scaun cu rotile cu riscul de a face pușcărie. Apoi, un alt consilier PMP a amenițat-o. De ce? Pentru că ea s-a opus unui tun imobiliar care are la bază nume serioase din lumea politică. Stimați peneliști, acesta este un nou exemplu al politicii voastre de tip mafiot. Pentru că noi nu mai acceptăm compromisul și nici n-am intrat în politică ca să girăm obiceiurile voastre din ultimii 32 de ani. Solicit conducerii PNL și PMP să-i demită urgent pe cei doi agresori și să ia o atitudine în justiție împotriva lor. Asemenea scene n-au ce căuta într-un stat de drept și o țară a Uniunii Europene.Da, USR este incomod. Și nu facem nici un pas înapoi.

Publicată de Clotilde Armand pe Vineri, 28 ianuarie 2022

Nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Nimeni nu ar trebui să vina la o simplă ședință a comisiei de muncă,...

Publicată de Felicia Ienculescu-Popovici pe Joi, 27 ianuarie 2022

Ce spun Cioloş şi Diaconescu

La rândul său, preşedintele USR, Dacian Cioloş, i-a cerut ministrului de Interne ca instituţiile din subordine să îşi facă datoria.

"Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituţiile pe care le conduce nu doar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt ameninţate prin acţiuni politice făcute cu bună credinţă.

E inadmisibil să se întâmple asemenea acţiuni într-un stat de drept şi, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum. Aştept o reacţie de urgenţă şi de la preşedinţii PNL şi PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor. Violenţa politică promovată de AUR e preluată de PNL şi PMP", a arătat Cioloş, pe Facebook.

În această seară, colega mea Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR Mogoșoaia, a fost agresată verbal și fizic de...

Publicată de Dacian Cioloş pe Joi, 27 ianuarie 2022

Deocamdată nu există o reacţie de la PNL, însă preşedintele PMP Cristian Diaconescu a precizat că va condamna public orice gest violent.

"Am luat act de solicitarea făcută pe rețelele de socializare de către președintele USR în privința situației de la Mogoșoaia.

Așa cum PMP a sancționat în trecut agresivitatea promovată de unele formațiuni politice, în egală măsură vom condamna public orice fel de gest violent în exercitarea mandatului politic", a scris pe Facebook Cristian Diaconescu.

Am luat act de solicitarea făcută pe rețelele de socializare de către președintele USR în privința situației de la...

Publicată de Cristian Diaconescu pe Joi, 27 ianuarie 2022


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇