Avocatul Poporului nu a sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Legea urmează să meargă la promulgare

Avocatul Poporului nu a sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Legea urmează să meargă la promulgare

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că nu a sesizat CCR pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că nu a identificat niciun motiv de neconstituționalitate.

Legea urmează să meargă acum la promulgare, la președintele Klaus Iohannis, iar o excepție de neconstituționalitate la CCR mai poate fi ridicată doar în instanță.

Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, pentru Digi24.

ADVERTISING

Asociația Foștilor Parlamentari a înaintat o petiție Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curții Constituționale.

Reprezentanții acesteia spun că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea”, să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Renate Weber a declarat că a vorbit cu cei din Asociația Foștilor Parlamentari și le-a explicat de ce nu a fost sesizată CCR.

„Am primit petiția asociației, astăzi am vorbit la telefon și le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a explicat Weber.

Săptămâna trecută, parlamentarii au votat eliminarea pensiilor speciale pe care le puteau primi. Mai multe formațiuni au depus proiecte de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dar cel votat aparține PSD, însă i-au fost adăugate, prin amendamente, prevederi din proiectele inițiate de USR și PNL.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇