AUR inițiază două referendumuri - familia tradițională și plățile cash să fie trecute în Constituție

AUR inițiază două referendumuri - familia tradițională și plățile cash să fie trecute în Constituție

Preşedintele AUR George Simion a anunţat că, în perioada următoare, vor fi iniţiate demersurile pentru organizarea a două referendumuri. Unul pentru familia formată doar dintre un bărbat şi o femeie (pe modelul celui picat în 2018) şi cel pentru introducerea în Constituţie a plăţilor în numerar.

„Vrem să anunţăm iniţierea demersurilor pentru 2 referendumuri importante, pentru familia dintre un bărbat şi o femeie şi pentru numerar. Se va constitui în perioada următoare un grup de iniţiativă la notar. Conform legii, se va organiza o strângere de semnături pentru plăţile în numerar, pentru introducerea în Constituţie a plăţilor cu numerar.

ADVERTISING

Am văzut şi în alte ţări că se întâmplă acest lucru, în Austria, în Elveţia. Sigur, acolo nu există teoria conspiraţiei”, a explicat George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.

Potrivit lui George Simion, ambele referendumuri pot fi organizate în aceeaşi zi.

La finalul lunii mai, reprezentanţii AUR au cerut Guvernului să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

ADVERTISING

Totodată, AUR a solicitat Executivului să-şi exprime foarte clar poziţia cu privire la acest subiect, iar dacă în trei luni Guvernul refuză să conteste decizia CEDO, atunci AUR va demara procedurile pentru organizarea unui nou referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Pe 26 septembrie, CEDO a respins contestaţia Guvernului în cazul Buhuceanu (privind protecţia familiilor formate de persoane de acelaşi sex). Obligaţia ţării noastre de a proteja şi recunoaşte familiile formate din persoane de acelaşi sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, au transmis atunci reprezentanţii Asociaţiei Accept, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Astfel, hotărârea CEDO pronunţată în luna mai a acestui an rămâne definitivă, la fel ca obligaţia pozitivă a Guvernului şi Parlamentului României de a adopta măsuri urgente care să asigure protecţia şi recunoaşterea legală a tuturor familiilor, mai precizează Accept.

Pe 6 şi 7 octombrie 2018 a avut loc un referendum de modificare a Constituţiei României, demersul având la bază o iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie. Referendumul, susţinut şi de către BOR, nu a atins pragul necesar validării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇