AUR i-a retras sprijinul politic senatoarei Șoșoacă UPDATE Nu a fost exclusă pentru că nu era membră în partid

AUR i-a retras sprijinul politic senatoarei Șoșoacă <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Nu a fost exclusă pentru că nu era membră în partid

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis, miercuri, în ședința Biroului Național de Conducere al Partidului excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca și retragerea sprijinului politic acordat senatorului Diana Șoșoacă-Ivanovici.

În ședința BNCP a AUR s-a decis excluderea deputatului Mihai Lasca din partid, motivând că, la momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, acesta a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală.

„Trecut său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, arată AUR, într-un comunicat de presă transmis miercuri seara, potrivit Mediafax.

De asemenea, în aceeași ședință s-a decis retragerea sprijinului politic acordat senatorului Diana Șoșoacă Ivanovici.

AUR își motivează decizia prin faptul că Șoșoacă a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului.

ADVERTISING

„De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, se mai arată în documentul citat.

În cursul serii de miercuri au existat mai multe declarații pe acest subiect, de la membri din conducerea AUR, care susțineau că Diana Șoșoacă a fost exlusă din partid. Comunicatul oficial nu a confirmat însă aceste declarații, vorbind doar de retragerea sprijinului parlamentar. Misterul a fost lămurit de copreședintele AUR, Claudiu Târziu.

UPDATE: Co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, a explicat pentru G4Media.ro, că Diana Şoşoacă nu avea semnată o adeziune formală la AUR, în consecinţă nu putea fi dată afară dintr-un partid din care oficial nu făcea parte. ”În mod normal, până acum ar fi trebuit să o semneze, dar am descoperit că nu a făcut-o. Din acest motiv am spus că a fost exclusă, practic nu mai este membră a grupului senatorial. În partid nu a fost”, a declarat Târziu.

Declarațiile membrilor AUR despre motivele și atmosfera din jurul deciziei care o privește pe senatoarea Șoșoacă

Astfel, copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat, miercuri seara, pentru AGERPRES, că senatoarea Diana Şoşoacă şi deputatul Mihai Lasca au fost excluşi din această formaţiune, pentru motive de "indisciplină de partid şi de inadecvare la codul de conduită parlamentară".

"Nu e vorba de o demisie, e vorba de o excludere. Am luat o decizie de excludere a doamnei Diana Şoşoacă şi a domnului deputat Mihai Lasca, pentru motive de indisciplină de partid şi de inadecvare la codul de conduită parlamentară. Am convocat conducerea executivă a partidului şi am luat această decizie", a precizat liderul AUR.

Târziu a adăugat că sunt momente în care nu mai pot fi îngăduite "acte şi fapte şi declaraţii care aduc prejudicii de imagine partidului şi care provoacă discordie în interiorul partidului".

"Ce să spun, s-a umplut paharul, adică pur şi simplu nu a fost una sau două abateri, au fost multe abateri asupra cărora am discutat cu cei doi, am încercat să găsim o cale de colaborare. Pe fiecare după darurile lui, după calităţile lui, îl apreciam şi îl voiam în echipă, nu ne-am dorit să pierdem doi parlamentari, dar sunt momente în care nu mai poţi să îngădui acte şi fapte şi declaraţii care aduc prejudicii de imagine partidului şi care provoacă discordie în interiorul partidului şi care duc, în cele din urmă, la probleme mai mari decât dacă elimini un om sau doi", a arătat copreşedintele AUR.

Potrivit lui Târziu, cel mai recent exemplu de abatere de la codul de conduită parlamentară o vizează pe Diana Şoşoacă.

"Cel mai recent exemplu este de astăzi, când doamna senator Diana Şoşoacă a făcut o declaraţie publică în Senat, a depăşit timpul alocat cu mult şi a început să se certe cu toţi parlamentarii prezenţi pentru că i s-a tăiat microfonul, să facă acuzaţii foarte grave la adresa tuturor parlamentarilor, că sunt criminali ş.a.m.d. L-a apostrofat şi pe unul dintre secretarii de şedinţă, Sorin Lavric, care, întâmplător sau nu, este membru al preşedinţiei partidului AUR şi şef al Senatului Partidului AUR şi secretar al Senatului României.

Declaratie politica întrerupta de Biroul Permanent al Senatului.Pt declaratii politice, politicianul nu raspunde. Este singura sansa sa spui ADEVARUL, asa cum il cunosti! A deranjat adevarul despre efectele adverse ale vaccinarii, sustinute de cercetarile Pfizer Biontech si acuzatiile impotriva clasei politice care distrug poporul roman!Daca toata lumea vrea sa ascundă adevarul, EU NU SUNT DISPUSA LA ACEST COMPROMIS!

Posted by Diana Iovanovici-Șoșoacă on Wednesday, February 10, 2021
Discursul întrerupt al Dianei Șoșoacă în parlament

Nu şi-a recunoscut nicio vină după acest episod destul de penibil, ca să fiu foarte explicit, nu şi-a cerut scuze, dimpotrivă, a continuat cu acuzaţiile şi la grupul parlamentar AUR. Am încercat să găsesc o cale de mediere, o cale de împăcare - în calitatea mea de lider al grupului senatorial AUR am şi datoria asta, nu sunt doar preşedinte al partidului, sunt şi lider al grupului. Am făcut toate eforturile cu putinţă, dar în momentul în care nu mai ai interlocutor e greu, adică când interlocutorul vrea să se audă numai pe el şi crede că are dreptate şi trece la tot felul de vorbe grele nu mai ai cum să găseşti o cale de comunicare, darămite una de împăcare", a afirmat Claudiu Târziu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și deputatul AUR Dan Tanasă a explicat de ce senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă din Alianţa pentru Unirea Românilor. El a spus, citat de News.ro, că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări” şi că orice membru al formaţiunii trebuie să respecte statutul partidului, precum şi pe cel de demnitar al statului român.

„Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a declarat Dan Tanasă într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

ADVERTISING

Inițial, reacția președintelui AUR, George Simion, a fost una de acceptare a manifestării senatoarei, spunând doar că „Ce aș putea să-i reproșez, cu excepția faptului că unii invitați nu știau versurile de la «Treceţi batalioane»”.

„Doamna Şoşoacă va părăsi toate funcţiile pe care le ocupă în momentul acesta, la propunerea AUR, în mod evident. Cu siguranţă (întrebat dacă va fi înlocuită de la şefia Comisiei pentru abuzuri a Senatului – n.r.)”, a afirmat Dan Tanasă, într-o intervenţie la postul B1 TV.

De-a lungul lunilor scurse de la alegerile parlamentare, unde AUR a reprezentat cea mai mare surpriză, reprezentanții partidului s-au remarcat prin declarații sau acțiuni calificabile ca extremiste sau anti-sistem.

Citește și alte informații despre AUR:

Deschiderea unor miniștri către AUR creează îngrijorare: Angajează întreg Executivul, e scandaloasă şi inadmisibilă

AUR, partidul necunoscut care a produs surpriza alegerilor parlamentare

AUR și-a început emanciparea internațională

AUR intră în familia politică din care fac parte și conservatorii polonezi, care au decis restrângerea dreptului la avort

Expert Forum arată cum s-au cheltuit banii în campania pentru parlamentare: Sumele s-au triplat faţă de 2016. AUR are neconcordanţe bizare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇