Aproape 60 de milioane de americani au votat deja. Poate fi un semnal că Trump va pierde preşedinţia

Aproape 60 de milioane de americani au votat deja. Poate fi un semnal că Trump va pierde preşedinţia

Votul anticipat sau prin corespondenţă pentru alegerile din 3 noiembrie în Statele Unite este mult mai important decât în urmă cu patru ani, potrivit unui studiu independent publicat duminică.

Cu nouă zile înainte de scrutin, US Election Project, un centru de studii aparţinând de Universitatea statului Florida, a anunţat că până duminică votaseră deja 59 de milioane de alegători, transmite AFP.

În 2016, 57 de milioane de alegători au votat în avans, fie anticipat în persoană, fie prin corespondenţă, potrivit site-ului US Election Assistance Commission.

ADVERTISING

Cifrele indică o preferință pentru Biden

Preocupaţi de persistenţa pandemiei de coronavirus sau motivaţi de miza confruntării electorale dintre preşedintele republican Donald Trump şi fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, milioane de americani au votat în avans.

Până în prezent, democraţii, care au încurajat semnificativ în acest an votul în avans, se află în fruntea numărului de voturi efectuate, fără a se putea stabili dacă aceasta este o indicaţie asupra naturii rezultatului final.

În ce îi priveşte, Donald Trump şi republicanii au declarat că votul prin corespondenţă deschide posibilităţi de fraudă şi este de aşteptat ca numeroşi alegători republicani să voteze în ziua scrutinului, la 3 noiembrie.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei, pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇