Alin Nica (PNL) refuză alianța cu PSD la Timiș: "Să pui niște pierzători să joace pe tot terenul mi se pare o alegere foarte proastă" UPDATE Ce spune Ciucă

Alin Nica (PNL) refuză alianța cu PSD la Timiș: "Să pui niște pierzători să joace pe tot terenul mi se pare o alegere foarte proastă" <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Ce spune Ciucă

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, spune că nu poate să facă alianţă cu PSD şi proiectul de dreapta în acest judeţ trebuie să continue şi va continua.

„Ceea ce pot să declar este că proiectul de dreapta la Timiş trebuie să continue şi va continua, iar eu voi face parte din acest proiect de dreapta în continuare, pentru că am o responsabilitate faţă de cei peste 105.000 de timişeni, timişoreni care şi-au pus încrederea în mine în 2020 şi evident că au toate motivele să şi-o pună din nou în aceste alegeri care vor avea loc în iunie 2024”, a afirmat Dan Nica.

El a spus că nu are cunoştinţă de tranzacţii de genul celei prin care să se ofere PSD candidatura la Timiş în locul candidaturii la un sector al Bucureştiului.

„Am văzut că se discută, s-a discutat pe surse, habar n-am şi m-au întrebat mulţi colegi de-ai dumneavoastră dacă s-a dat Timişul pe un sector al Bucureştiului. Vreau să vă spun că nu am cunoştinţă de astfel de tranzacţii, dar dacă s-a întâmplat o astfel de chestiune, e o chestiune care trebuie să respecte, în primul rând, acest spirit al Timişoarei, care e un spirit admirat peste tot în ţară şi pentru aceasta eu mă bat în continuare”, a mai adăugat Alin Nica.

Acesta a precizat că în şedinţa din partid s-a discutat şi despre posibilitatea de a candida pe liste comune şi cu candidaţi comuni, pe lângă Capitală, încă la câteva judeţe unde cele două partide au şansa să câştige împreună.

„Sigur, noi putem fi de acord cu anumite motive de ordin politic, dar specificul Timişoarei este altul. Timişoara, Timişul sunt locuri în care votanţii sunt preponderent de dreapta, iar noi întotdeauna am avut ca adversar PSD. Noi nu putem să facem alianţă cu PSD. Noi ne susţinem cu argumente cauza şi sunt convins că vom avea câştig de cauză”, a precizat Nica.

Întrebat de ce este împotriva social-democratului Alfred Simonis la Timiş, Nica a spus: „Cred că este cea mai proastă alegere pentru judeţul Timiş”.

„PSD a fost pe locul trei la alegerile din 2020 şi să pui nişte pierzători să joace pe tot terenul mi se pare o alegere foarte proastă şi în totală disonanţă cu ceea ce îşi doresc oamenii din Timişoara şi din Timiş”, a adăugat Nica.

Întrebat dacă are de gând să candideze pe listele Dreapta Unită la Timiş, Alin Nica a precizat: „Eu am spus că, din punct de vedere politic, proiectul de dreapta trebuie să continue”.

„Asta poate să însemne, evident, orice variantă în care noi putem coagula în jurul principiilor noastre orice sprijin venit din partea dreaptă a eşicherului politic, pentru că noi ne gândim să coagulăm în jurul candidaturilor noastre la Primăria Timişoara şi la Consiliul Judeţean Timiş şi alt sprijin, nu doar din partidul din care facem parte”, a declarat Alin Nica.

El a mai precizat că la Primăria Timişoara candidatul este Nicolae Robu.

ADVERTISING

Reacţia lui Nicolae Ciucă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat ulterior că varianta listelor comune PNL-PSD pentru alegerile locale din Timişoara, Braşov şi Bacău este în analiză şi o decizie va fi luată doar pe baza argumentelor electorale şi nu "pe intuiţia cuiva anume".

"Dincolo de ceea ce reprezintă analiza şi perspectiva pe care dumnealor o au la nivel local, datoria noastră este să găsim formula prin care cu adevărat să putem să ne asigurăm câştigarea Primăriei Timişoara, pentru că este simbolul a tot ceea ce a reprezentat dreapta în politica din România.

Nu s-a luat încă o decizie, încă avem negocieri în coaliţie şi atunci când vom avea perspectiva că ne apropiem de final, cum am procedat şi la Bucureşti, (...) am discutat cu toţii în interiorul conducerii executive a Partidului şi conducerea filialei Bucureşti, la fel vom proceda şi la celelalte judeţe şi vom găsi o formulă potrivită", a adăugat Ciucă.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PNL să meargă pe listă separată în aceste trei reşedinţe de judeţ, Ciucă a răspuns: "Este pe voturi, ca atare vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga alegerile atât la nivel de unităţi administrativ teritoriale, cât şi la nivel de judeţ. Decizia, încă o dată, se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiţia cuiva anume. Aici discutăm de responsabilitate şi nu este vorba de persoane, ci de PNL. Fiecare membru al PNL trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇