Ramona Chiriac s-a răzgândit și nu mai deschide lista PSD-PNL la europarlamentare. Ciucă și Ciolacu au anunțat candidații de partid. Doar 4 sunt femei, fără Grapini

Ramona Chiriac s-a răzgândit și nu mai deschide lista PSD-PNL la europarlamentare. Ciucă și Ciolacu au anunțat candidații de partid. Doar 4 sunt femei, fără Grapini

Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuia să fie deschisă de Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România (care intrase şi în concediu fără plată special pentru campanie), însă aceasta a anunţat în şedinţa PSD de azi că nu mai doreşte să candideze.

Ramona Chiriac a postat foarte sec pe Twitter: „Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susțin Europa în România și România în Europa”.

Marcel Ciolacu a refuzat să dea explicaţii pentru decizia Ramonei Chiriac: „A anunţat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de doamna Ramona Chiriac. Am avut o discuţie cu doamna Chiriac. Dânsa a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze şi cred că este suficient. E o problemă a dânsei personală şi eu nu am dreptul să vorbesc”.

ADVERTISING

O femeie care să nu fie din niciunul dintre partide este ceea ce demult spun că îşi doresc drept cap de listă atât Marcel Ciolacu, cât şi Nicolae Ciucă. Dar iată că persoana găsită nu mai doreşte.

În aceste condiţii, cei doi şefi de partid au anunţat listele PNL şi PSD cu candidaţii rămaşi, care conţine doar 4 femei, dintre care două pe ultimele locuri. Pe listă nu se află încă şi Maria Grapini, care însă rămâne o variantă, după spusele lui Marcel Ciolacu.

Cine sunt candidaţii de la PNL pentru europarlamentare

Nicolae Ciucă a precizat că Biroul Politic Naţional a validat lista şi ordinea liberalilor care vor candida la europarlamentare. Iat-o:

ADVERTISING
  1. Rareș Bogdan
  2. Dan Motreanu
  3. Adina Vălean
  4. Daniel Buda
  5. Siegfried Mureșan
  6. Mircea Hava
  7. Gheorghe Falcă
  8. Virgil Popescu
  9. Alexandru Muraru
  10. Mara Mareș

"Am votat alianţa cu PSD şi conex la acest punct am aprobat convocarea în şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional pe 24 martie (duminică), astfel încât să validăm constituirea alianţei electorale şi să finalizăm procedura de fuziune prin absorbţie cu ALDE", a declarat Ciucă, după şedinţă. 

Cine sunt candidaţii de la PSD pentru europarlamentare

Marcel Ciolacu a ieşit să anunţe şi el oficial lista oamenilor pe care PSD îi propune pentru Parlamentul European, după ce şi Titus Corlăţean a decis să se retragă, pentru că nu avea loc eligibil. Detalii AICI despre motivele sale.

ADVERTISING

Pe listă nu se află încă şi Maria Grapini. Liderul PSD a anunţat că Grapini este o variantă pentru alegerile europarlamentare. El nu a precizat dacă aceasta se va înscrie în PSD sau va rămâne membră a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL).

Iată lista anunţată de Ciolacu:

  1. Mihai Tudose
  2. Gabriela Firea
  3. Claudiu Manda
  4. Victor Negrescu
  5. Vasile Dâncu
  6. Gheorghe Cârciu
  7. Dragoș Benea
  8. Dan Nica
  9. Ştefan Moşoiu
  10. Roxana Mînzatu

Primul loc pe listă nu se trage la sorţi

Nicolae Ciucă nu este de acord ca persoana care va fi pusă pe primul loc pe lista comună să fie decisă prin tragere la sorţi.

Întrebat dacă ar trebui pus un înlocuitor pentru Ramona Chiriac, dintre Mihai Tudose (PSD) și Rareș Bogdan, prin tragere la sorți, președintele Senatului a răspuns: „Eu cred că este o chestiune serioasă și ducem în derizoriu o poziție pentru lista pentru europarlamentare. Nu se trage la sorți pentru o astfel de soluție”.

Pe subiect a fost chestionat şi Marcel Ciolacu, care a precizat că va vorbi curând cu Nicolae Ciucă despre cine va deschide lista comună la europarlamentare şi vor stabili numele de comun acord:

„Referitor la Mihai Tudose, este o opţiune de deschidere a listei, dar în urma deciziei luate de doamna Ramona Chiriac sunt ferm convins că în zilele următoare o să mă văd cu Nicolae Ciucă și vom hotărî împreună cum vom merge mai departe”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇