Titus Corlățean s-a retras de pe lista PSD de la europarlamentare: "Criteriile de performanță trebuie să fie cele care prevalează" UPDATE Ce spune Ciolacu

Titus Corlățean s-a retras de pe lista PSD de la europarlamentare: "Criteriile de performanță trebuie să fie cele care prevalează" <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Ce spune Ciolacu

Senatorul PSD Titus Corlăţean s-a retras de pe lista candidaţilor pentru europarlamentare, pentru că nu ar fi avut un loc eligibil.

La finalul şedinţei conducerii PSD care a validat lista, Corlăţean s-a arătat deranjat că aceasta nu a ţinut cont de criterii de performanţă.

„În viaţă părerea mea, poate continui să fiu idealist, ar trebui să fie un anumit set de criterii de profil, de performanţă şi ca fiecare să fie aşezat acolo unde îi este locul în funcţie de criteriile sale de performanţă. Nu m-am regăsit în logica respectivă. (…) La mine este cu totul altceva şi ceea ce am de spus colegilor le-am spus. Eu sper să fie pentru sănătatea partidului. O să am ceea ce am de spus în partid”, a declarat Corlăţean, la Parlament.

Întrebat dacă poziţia sa pe lista pentru europarlamentare este una ofensatoare, senatorul a arătat că problema nu se pune aşa.

„La mine nu e o chestiune de orgolii, la alţii da. La mine e cu totul altceva. Or, eu am fost obişnuit să lucrez în echipe performante, criteriile de performanţă trebuie să fie cele care prevalează. Nu m-am regăsit în logica de astăzi şi este foarte simplu. Eu pot să muncesc şi voi munci în continuare pentru partid şi pentru organizaţia de Dâmboviţa şi fără o poziţie specială. (…) Voi munci din perspectiva PSD pentru un scor bun al acestei liste pentru cei care sunt acolo”, a transmis fostul ministru de Externe.

ADVERTISING

Reacţia lui Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că în locul lui Corlăţean a fost propus deputatul PSD de Ialomiţa Ştefan Muşoiu.

„Este o decizie a domniei sale. Lista e compusă din propuneri din fiecare regiune de dezvoltare. Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman, mai multe judeţe l-au propus pe domnul Titus Corlăţean. Dânsul nu a dorit să meargă mai departe. Judeţele respective, preşedinţii veniţi la Consiliul Naţional, s-au strâns şi au venit cu altă propunere. L-au propus pe domnul Ştefan Muşoiu, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene (deputat de Ialomiţa - n.red.)”, a explicat Marcel Ciolacu, după şedinţa de joi a Consiliul Politic Naţional al PSD de la Palatul Parlamentului.

ADVERTISING

Iată deci lista oamenilor pe care PSD îi propune pentru Parlamentul European:

  1. Mihai Tudose
  2. Gabriela Firea
  3. Claudiu Manda
  4. Victor Negrescu
  5. Vasile Dâncu
  6. Gheorghe Cârciu
  7. Dragoș Benea
  8. Dan Nica
  9. Ştefan Moşoiu
  10. Roxana Mînzatu

Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuia să fie deschisă de Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România (care intrase şi în concediu fără plată special pentru campanie), însă aceasta a anunţat în şedinţa PSD de azi că nu mai doreşte să candideze.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇