Coaliția PSD-PNL a decis cine va deschide lista la europarlamentare. La Capitală se iau în calcul toate variantele, inclusiv candidaturi separate

Coaliția PSD-PNL a decis cine va deschide lista la europarlamentare. La Capitală se iau în calcul toate variantele, inclusiv candidaturi separate

Coaliţia PSD-PNL a decis în şedinţa de luni ca Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, să fie prima pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare, ca şi independent.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat la Antena 3 că Ramona Chiriac a fost de acord cu propunerea.

"Am decis ca deschiderea listelor la europarlamentare să fie făcută de Ramona Chiriac, șefa Comisiei Europene în România. A fost de acord cu propunerea noastră”, a declarat Lucian Romaşcanu.

Întrebat în ce grup parlamentar va merge Ramona Chiriac, senatorul PSD a spus că momentan nu s-a decis acest lucru.

ADVERTISING

”Este candidat independent pe această listă. Venim cu o listă de parlamentari deschisă de un om extrem de profesionist pe acest domeniu. Ramona Chiriac are treaba cu Europa și cred că lumea va înțelege acest lucru”, a subliniat Romașcanu.

La Primăria Capitalei nu s-a găsit un candidat comun

În schimb, pentru Primăria Capitalei PSD și PNL nu au găsit un candidat care să fie votat de alegătorii ambelor partide, așa că ar putea merge fiecare cu candidatul lui pentru această funcție, a spus Romașcanu la Digi24.

ADVERTISING

„E o direcție care s-a creionat mai accentuat în această seară pentru că, uitându-ne la cifre, mi se pare că e direcția de urmat. Din păcate, nu reușim să tractăm electoratul celuilalt partener către un candidat unic și lucrul ăsta face să ne gândim foarte serios să mergem cu candidați separați”, a spus Romașcanu.

El a spus că, în cazul unui candidat comun, voturile celor două partide „nu s-ar cumula la nivelul unui candidat comun și la nivelul listei comune pentru europarlamentare”.

Potrivit lui Romașcanu, sondajele arată 51% din voturi pentru lista comună la europarlamentare, dar scorul ar fi mai mic în cazul unui candidat comun la Primăria Capitalei. O decizie va fi luată joi.

ADVERTISING

„Va trebui să ne uităm foarte atent și la ce se întâmplă în sectoare. Peisajul electoral din București e foarte complicat și atunci trebuie să fim foarte atenți la ce decizii luăm”, a precizat senatorul PSD.

Iar dacă se va lua decizia ca fiecare partid să aibă propriul candidat, PSD o va susține pe Gabriela Firea.

„Pentru PSD, Gabriela Firea este numele care se califică în această situație. Dacă mergem fiecare cu candidatul propriu, probabil că Firea este cea mai calificată să ocupe această poziție”, a afirmat Romașcanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇