Drulă acuză că OUG privind alegerile a fost modificată în ultimul moment pentru a scoate PMP din secțiile de vot

Drulă acuză că OUG privind alegerile a fost modificată în ultimul moment pentru a scoate PMP din secțiile de vot

Liderul USR Cătălin Drulă acuză că Ciolacu şi Ciucă au modificat ordonanţa de urgenţă privind comasarea alegerilor, în ultimul moment, pentru a scoate PMP din secţiile de vot. „Îi deranja că erau prea mulţi ochi ca să asigure integritatea votului”, spune Drulă.

„ALERTĂ DE HOŢIE! În ultimul moment, textul OUG Ciolacu-Ciucă este modificat pentru a scoate PMP din secţiile de vot. Îi deranja că erau prea mulţi ochi ca să asigure integritatea votului.

Printr-o şmecherie de 2 bani, este schimbat algoritmul de desemnare a delegaţiilor în secţiile de vot şi PMP partid cu europarlamentari este scos în favoarea grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor (altele decât cea maghiară) care primeşte în premieră un reprezentant.

ADVERTISING

Cu această modificare, în secţiile de vot, rămâne să apere voturile voastre doar reprezentantul USR (probabil pentru că nu au găsit un algoritm plauzibil să ne scoată şi pe noi)”, a scris Cătălin Drulă, vineri pe Facebook.

El a atras atenţia că „această modificare este făcută azi, în ultimul moment, chiar faţă de textul OUG pus în transparenţă acum câteva zile”.

„Seara ca hoţii. Democraţie a la PCR = Partidul Comasat Român PSD-PNL. Nu uitaţi. Puterea e la voi, la vot, oricâte măgării fac ei. Veniţi în 9 iunie şi puneţi cu sete ştampila pe USR şi Dreapta Unită pe toate buletinele. Vorbiţi şi cu prietenii, părinţii, colegii de muncă, vecinii. Suntem mult mai mulţi decât vor ei să credem. De-asta le e frică. Nu-i lăsăm să ne fure viitorul!”, a completat Drulă. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale a fost adoptată, vineri, de guvern, printr-o ordonanță de urgență, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Mihai Constantin. Alegerile locale și pentru Parlamentul European vor avea loc pe data de 9 iunie.

Perioada electorală pentru alegerile din data de 9 iunie va începe la data de 12 martie 2024 şi se va încheia în termen de trei zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial„, a declarat Mihai Constantin, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

ADVERTISING

Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 poate fi accesată AICI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇