Alegeri în Marea Britanie: Ce conservatori celebri și-au pierdut locurile în Parlament

Alegeri în Marea Britanie: Ce conservatori celebri și-au pierdut locurile în Parlament

Odată cu schimbarea fundamentală a hărții electorale a Regatului Unit, de la o mare majoritate conservatoare în 2019 la o mare majoritate laburistă în aceste alegeri, numeroși politicieni proeminenți și-au pierdut deja locurile în Parlament.

Premierul Rishi Sunak, care a pierdut funcția în fața laburistului Keir Starmer, a reuşit să-şi păstreze locul din parlament în circumscripţia sa, spre deosebire de alţi colegi miniştri sau de premierul căruia el i-a succedat, Liz Truss.

ADVERTISING

CCN prezintă conservatorii celebri care după aceste alegeri nu vor mai avea un loc în Parlament:

Fostul prim-ministru conservator britanic Liz Truss, care a devenit liderul cu cel mai scurt mandat din istoria ţării provocând o prăbuşire a pieţei obligaţiunilor şi o prăbuşire a lirei sterline, şi-a pierdut locul de parlamentar. Truss a obţinut 11.217 voturi în circumscripţia South West Norfolk din estul Angliei, mai puţin decât cele 11.847 de voturi obţinute de candidatul laburist Terry Jermy.

Liderul Camerei Comunelor, Penny Mordaunt, a fost înlăturat de laburişti în circumscripţia Portsmouth North. Mordaunt, care a ocupat funcția de secretar al Apărării în 2019 și înainte pe cea de secretar pentru dezvoltare internațională, a fost ales pentru prima dată ca deputat conservator al circumscripției electorale în 2010.

ADVERTISING

Ministrul Apărării, Grant Shapps, a pierdut circumscripția pentru care era deputat din 2005, Welwyn Hatfield, pe care acum au câștigat-o laburiștii.

Ministrul Justiției, Alex Chalk, și-a pierdut locul din Cheltenham în fața liberal-democraților.

Conservatorul Jacob Rees-Mogg nu va mai fi deputat după ce a pierdut în circumscripția Somerset North East și Hanham. În timp ce candidatul laburist Dan Norris a primit 40,6% din voturi, Rees-Mogg a ajuns pe locul al doilea cu 30,2% din voturi.

Ministrul Educației Gillian Keegan a fost învins de liberal-democrați în Chichester. Conservatorii câștigaseră Chichester la toate alegerile generale din 1924, dar de această dată liberal-democrații au primit 49,2% din voturi, iar conservatorii doar 25,7%.

ADVERTISING

Conservatorul Robert Buckland, fost ministru al Justiției (2019 până în 2021), a pierdut în Swindon South. Buckland a primit doar 26,9% din voturi, în timp ce candidatul laburist Heidi Alexander a primit 48,4%.

Conservatoarea Thérèse Coffey, care a ocupat numeroase funcții guvernamentale înalte, inclusiv ministru al Sănătății, a fost învinsă de laburişti în circumscripția de pe coasta Suffolk. Conservatorii câștigaseră circumscripția electorală la fiecare alegeri de când a fost înființată în 1983, dar de data aceasta laburiștii au primit 31,7% din voturi, comparativ cu 29,5% ale conservatorilor.

Ministrul conservator pentru problemele veteranilor, Johnny Mercer, a rămas, de asemenea, fără un loc în noul parlament. El a pierdut în circumscripția Plymouth Moor View, unde laburiștii au câștigat cu 41,2% din voturi, comparativ cu 28,1% ale conservatorilor. În 2019, Mercer a câștigat cu 60,7% din voturi.

De asemenea, secretarul parlamentar al Trezoreriei Regatului Unit, Simon Hart, nu va mai fi deputat. A pierdut la Caerfyrddin, în Țara Galilor, ajungând pe locul trei.

Vicepreședintele Partidului Conservator Jonathan Gullis a pierdut în Stoke-on-Trent North. În timp ce în 2019, Gullis a câștigat 52,3% din voturi în circumscripție, el a primit doar 26,3% de data aceasta. Candidatul laburist David Williams a câștigat circumscripția, primind 40,3% din voturi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇