Umblă vorba prin târg…

Umblă vorba prin târg…

• Actriţa americană Jennifer Aniston a anunţat recent că a luat decizia de a nu se mai întâlni cu prietenii ei care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

În replică, Diana Șoșoacă a afirmat că nu se va mai întâlni cu vaccinații, deși astfel riscă să nu se mai ducă în Parlament.

• Un tribunal rus l-a condamnat pe fratele criticului Kremlinului Aleksei Navalnîi la un an de închisoare cu suspendare, pentru incitarea oamenilor să încalce restricţiile anti-COVID-19.

Fix așa gândeam și eu, nu eficiența scăzută a vaccinului Sputnik e de vină pentru pandemia rusă, ci opozanții lui Putin, manifestanții din Belarus și autoritățile ucrainene care tot cer Crimeea înapoi.

ADVERTISING

17 jurnalişti din şapte ţări au depus plângere penală, alături de organizaţia Reporters sans frontières, împotriva societăţii israeliene NSO Group. Spune-mi dacă te-a spionat guvernul prin Pegasus, ca să-ți spun ce fel de reporter ești.

• Bun, pot înțelege că președintele american consideră serioasă amenințarea rusă și din cauza asta menține bazele americane din Europa. Ce nu pot înțelege este motivul pentru care aceste baze militare nu glisează spre Est.

Cineva ar trebui să-i spună președintelui că americanii ar trebui să păzească granițele Europei de Est, nu gazul rusesc ajuns în Germania.

• Dacă în nici o săptămână avem doi medici care au dat adeverințe false de vaccinare covid, poate să mai susțină președintele Iohannis, de la Cotroceni, nu de la Comana, că pașaportul de vaccinare și restricțiile impuse de acesta nu și-ar atinge țelul?

• Nu e adevărat că nu e corupție în magistratură. Dar SS Dragnea nu-i acuză pe ai lor iar ăilalți, până la desființarea secției, se feresc de ea ca dracul de tămâie.

Abia după desființare vom vedea că cele 17 milioane de lei cheltuite cu SS au fost sume aruncate degeaba pe Dămbovița pesedistă.

• Studenții care au cântat în universități cântece împotriva lui Lukașenko au fost condamnați la închisoare. Nimic nou sub soare, așa s-a întâmplat și pe vremea lui Ceaușescu.

Iar rectorii universităților din Belarus au ,,ajutat” la represiunea împotriva propriilor studenți. Ce-am spus mai înainte, halal, așa s-a întâmplat și pe vremea lui Ceașcă.

Raluca Turcan își acuză colegii din organizația Sibiu de atacuri suburbane. Când este ceață, șacalii au impresia că ei conduc lumea, spune mai apoi dumneaei.

La mulți ani, Samuel Brukenthal!

• E un lucru comun ideea că Rusia nu vrea să acupe teritorii, ci doar să destabilizeze state ca acestea să nu ajungă la prosperitate.

Dacă gândește așa înseamnă că Rusia știe că ea însăși nu va ajunge prea curând la prosperitate și se teme că țările dimprejur vor ajunge acolo înaintea ei. La urma urmei o țară exportă ce are, gaz, sărăcie, conflicte, destabilizare.

• Viktor Orban apreciază ca pe o insultă la adresa poporului ungar includerea Ungariei de către preşedintele american Joe Biden în rândul ”regimurilor totalitare”.

Comunitatea LGBT îi aduce minte că pe buletinul lui scrie ,,Viktor Orban de sex masculin” nu ,,poporul ungar de gen iliberal”.

• Joi, în secția de Terapie Intensivă de la Babeș mai era un singur loc liber. Locul a apărut prin decesul unui alt pacient. Nu-i problemă, se vor îmbulzi nevaccinații să-l ocupe. Nevaccinații încrezători în discursul anti-discriminare al președintelui Iohannis glăsuit la Comana.

Citeşte şi alte texte scrise de Mihai Oprişor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇