Albă ca Zăpada și niște pitici MAI

Albă ca Zăpada și niște pitici MAI

Patriarhul BOR s-a plâns înfricoșat că bieții credincioși nu vor avea lumină de Paște. Marcel Vela, într-un elan de neînțeles, s-a oferit să facă polițiștii cărăuși de lumină, caraghioslâc sancționat de presă imediat.

Vela, pricepând și el că tot ce vorbește trebuie să spună ca un ministru de Interne, cum i-a cerut societatea civilă, a renunțat umilit să mai trimită polițiștii cu Învierea pe la lume.

Că Vela n-a înțeles că un ministru de Interne e în subordinea statului iar BOR nu e statul, asta e cert. Că nu știe că un bun creștin îl slujește mai înainte de toate pe Dumnezeu, nu pe vremelnicii șefi ai BOR, asta e iarăși certitudine.

O tânără polițistă a criticat ideea ministrului pe Facebook. N-a făcut nimic altceva decât să spună ce a spus toată presa, că ideea asta nefericită nu face cinste uniformei.

Dar cum acest lucru a adus atingere onoarei lui Marcel Vela, tânăra a fost sancționată, citez din adâncul limbajului de lemn militar, pentrucomportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”.

ADVERTISING

Dar, cum o sancțiune cădea ca dracuʼ pe dorit nepătata uniformă a instituției, cercetarea disciplinară a polițistei s-a terminat doar cu o ,,atenționare”.

Astfel, șefii IPJ Arad au pupat peața endependenței, au făcut anchetă ca să nu se supere șefuʼ Vela, dar nu au sancționat-o pe domnișoară ca să nu ajungă păcălici în instanță.

Dacă slugărnicia s-a oprit la jumătatea drumului spre ridicol, tot e bine, dacă șefii Aradului au pus căluș poftei de a pedepsi din dorința de conservare, iar e bine.

Cred că dacă nu erau jurnaliștii să sară cu gura presei pe geaca de piele a ministrului, ca s-o șifoneze cu argumente și sarcasm, nici polițista nu avea îndrăzneala de a critica, citez de la client, ,,măsurile dispuse de ministrul de Interne dl. Marcel Vela cu privire la activitățile polițiștilor ocazionate de sărbătorile pascale”, bravo, tati, așa limbaj de lemn mai rar.

Citind vreascurile fără să știi despre ce e vorba, chiar poți crede că polițiștii aveau de executat misiuni de importanță strategică privind siguranța națională, nu că trebuiau să se repeadă să le ia preoților bucuria de a împărți ei înșiși lumina sfântă enoriașilor, așa cum de altfel s-a și întâmplat.

Acestea fiind zise, cred că ar trebui aplicată măsura pedepsei exhaustiv tuturor celor ce s-au strâmbat contra ideii luminoase a ministrului.

Ca atare, ar trebui să apară vreun șef într-o conferință de presă și vârându-și deștele în ochi să spună jurnaliștilor, citez de la mine, ,,bă, presă, vă atenționăm că suntem cu albul ochilor pe voi ca pe interlopi, că irisurile noastre nu cutează a privi în camerele voastre de luat vederi”.

Iar la următoarea abatere a jurnaliștilor să fie dați afară din Poliție măcar în mod simbolic. Ce dacă nu sunt subordonații domnului Vela, așa merg lucrurile, păcat că nu sunt, altfel se rezolva demult treaba asta, ca și cu polițista.

Poate că așa spanacul ,,atenționării” polițistei vinovate de delict de opinie va mirosi corespunzător nasurilor din dotarea șefilor subordonați slugarnic domnului Marcel Vela.

Cât despre polițistă, mă aștept să fie ea sancționată cine știe pentru ce, dacă tot a fost atenționată.

Poate chiar să fie trimisă în civilie să critice de acolo viitoarele mărețe măsuri ale domnului ministru Marcel Vela, dacă acesta mai pupă scaunul ministerial după viitoarele alegeri. Șansa domnișoarei ar fi ca Vela să nu.

În contrapartidă, chestorul Vasilescu și-a dat demisia nu ca auto-pedeapsă pentru că a sfâșiat geaca ministrului Vela, ci așa, de ochii lumii, pentru că nu mai avea încotro. Totuși, el nu va lua drumul civiliei, cum era normal, ci probabil se va duce după ceva luni de concediu pe alt post, cu probabil aceeași leafă, drept mulțumire pentru serviciul prestat piticei clici conducătoare din MAI.

Am de pus o întrebare la care nici nu îndrăznesc să cer răspuns: unde erau, iar citez de la ei, ,,probitatea profesională a polițistului și prestigiul instituției” când ditamai șeful Poliției se închina noaptea prin biserici la sfinții clanului Duduianu cerșind milă pentru așa zisa ordine publică, în fapt pentru liniștea scaunelor clicii lor de măreți șefi?

Sau de ce se face acum anchetă la Serviciul Omoruri din IPJ pentru că niște polițiști au arătat lumii filmata lenjerie murdară a chestorului cufurit mental la moartea domnului Emi Pian, acest personaj de prim rang al Bucureștiului care a produs frisoane onorabililor capi ai Poliției Române, care au plecat rușinos genunchiul maculând, citez tot de la ei deși m-am plictisit, ,,probitatea profesională a polițistului și prestigiul instituției”?

Unde e de fapt domnul Marcel Vela în toată această chestiune? De la renunțata misiune ,,ocazionată de sărbătorile pascale”, tot acolo, adică amestecând cu linguroiul în cazanul cu covid fiert de Arafat și Tătaru. Adică nefăcând ce trebuie, din cauza asta piticii câini polițiști au ajuns să se creadă o haită de lupi.

În concluzie, în comparație cu acești zmei de mucava cu uniformele maculate de oprobiul public, biata Lorena Radu de la Arad e mai albă decât Albă ca Zăpada.

Autor: Mihai Oprișor, cititor SpotMedia.ro

Citește exclusivitățile de pe SpotMedia.ro! Articole, interviuri, anchete, analize pe care le găsești în fiecare zi doar pe SpotMedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇