DNA ridică documente de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei (Surse)

DNA ridică documente de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei (Surse)

Procurorii DNA ridică joi mai multe documente de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Surse judiciare au declarat pentru SpotMedia.ro că este vorba despre un dosar ce s-ar afla la Secţia a II-a de combatare a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, condusă de Călin Nistor. Nu se cunosc însă, momentan, detalii despre dosar.

După ce mai multe imagini de la întâlnirea dintre fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, și liderii clanului Duduienilor, înainte de înmormântarea interlopului Emi Pian, au apărut în presă, polițiști din cadrul Serviciului Omoruri au fost bănuiți că au furnizat înregistrările.

ADVERTISING

De altfel, după acest episod, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni.

Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia.

ADVERTISING

Vasilescu l-ar fi suspectat pe Radu Gavriș că ar fi dat presei imaginile

Radu Gavriș a condus Omorurile timp de 11 ani, din 2007, iar 7 ani nu a avut nicio crimă cu autor necunoscut, performanță unică în UE. 

Șeful demisionar al IGPR, Liviu Vasilescu, l-ar fi suspectat pe Radu Gavriș că ar fi dat presei imaginile de la întâlnirea lui din miez de noapte cu clanul Pian și, înainte de părăsi funcția, ultimul ordin dat a fost cel de mazilire a lui Radu Gavriș la IPJ Harghita.

Comunicatul de presă privind detașarea nu invocă niciun motiv al deciziei. Radu Gavriș însă nu numai că nu a cerut detașarea, dar spune că a aflat despre ea din presă.

ADVERTISING

Potrivit portalului instanțelor, Radu Gavriș a contestat mutarea, la Tribunalul București.

Și este posibil ca el să obțină suspendarea mutării, pentru că exact în aceleași condiții, în luna aprilie, a fost mutat tot la Harghita comisarul șef Ion Frățilescu, care însă a câștigat procesul cu IGPR pe această tema, deci s-a întors la post.

Serviciul Omoruri ar putea fi desființat

Potrivit unor surse din MAI, secretarul de stat MAI Bogdan Despescu și Eduard Mirițescu, fostul său șef de cabinet la IPJ Prahova și acum șef interimar al IGPR, au pus la cale un plan de reorganizare a Poliției Capitalei care să schimbe substanța postului de prim-adjunct, ocupat de Radu Gavriș prin concurs.

Planul vizează în principal Serviciul Omoruri, care urma să fie practic desființat. Acesta este compus acum din Biroul Omoruri, Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă și Biroul Agresiuni Sexuale împotriva minorilor.

Omorurile vor rămâne doar un Birou atașat SIC, morțile suspecte și uciderile din culpă vor merge înapoi la Poliția de sector sau la secțiile de poliție, acolo unde au mai fost până în anul 2005 și de unde au fost preluate, nu din întâmplare, de Serviciul Omoruri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇