Un software AI a compus muzică fix ca Nirvana, Amy Winehouse și alți artiști din clubul 27

Un software AI a compus muzică fix ca Nirvana, Amy Winehouse și alți artiști din clubul 27

Un software bazat pe inteligență artificială (AI) a compus melodii noi care seamănă perfect cu liniile melodice ale unor artiști precum Nirvana, Amy Winehouse și alți cântăreți din ”clubul 27”.

Clubul 27 include artiști, soliști, actori, atleți populari care au decedat la vârsta de 27 de ani.

Software-ul a fost creat de Over The Bridge, o organizație din Toronto, potrivit Independent. Scopul este de a atrage atenția asupra importanței sănătății mintale.

Astfel, organizația a creat o compilație de melodii, numită Drown in the Sun - Lost Tapes Of The 27 Club, folosind inteligența artificială, care par compuse de artiștii care au murit la 27 de ani.

Cum ar fi fost dacă toți acești artiști pe care i-am îndrăgit ar fi primit sprijin pentru sănătatea mintală? Cumva, în industria muzicală, depresia este normalizată și romantizată... Muzica lor este văzută ca o suferință autentică.

Sean O’Connor, membru al consiliului de administrație al  Over The Bridge
ADVERTISING

Cum funcționează

Programul AI utilizat este Magenta de la Google, care analizează lucrările anterioare ale unui artist pentru a compune muzică în același stil. Un alt program AI este apoi folosit pentru a crea versurile. Pe lângă Winehouse și Nirvana, programul AI a creat și melodii compuse ca Jimi Hendrix și Jim Morrison.

Piesa AI compatibilă cu Nirvana are vocea lui Eric Hogan, solistul grupului muzical Nevermind, o trupă-tribut Nirvana, din Atlanta.

Dacă ascultăm ultima piesă lansată de Nirvana, care a fost You Know You’re Right, o să simțiți același tip de vibrație. Cântecul spune ”sunt un ciudat, dar îmi place”. Este atât de Kurt Cobain. Este exact același sentiment.

Eric Hogan
ADVERTISING

Citește și alte știri din aceeași categorie:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇