Rapperul Wiz Khalifa, trimis în judecată după ce a fumat cannabis la „Beach, Please!“

Rapperul Wiz Khalifa, trimis în judecată după ce a fumat cannabis la „Beach, Please!“

Rapperul american Wiz Khalifa a fost trimis în judecată, la Constanţa, de procurorii DIICOT.

El este acuzat că a fumat cannabis pe scena festivalului „Beach, Please!“ de astă vară.

Dosarul a fost înregistrat pe 16 octombrie la Tribunalul Constanța şi are ca obiect „consumul ilicit de droguri“, scrie Adevărul.

Conform Codului penal, Wizz Khalifa, pe numele său real Thomaz Cameron Jibril, riscă următoarea pedeapsă:

„Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, iar dacă „faptele privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.

ADVERTISING

Amintim că rapperul american a fost ridicat pe 14 iulie de poliţişti de la festivalul "Beach, Please!" de la Costineşti, după ce şi-a aprins un joint de cannabis, pe scenă.

Ulterior, Wiz Khalifa a transmis pe rețelele de socializare că s-a distrat de minune și nu a vrut să dea dovadă de lipsă de respect față de România.

"Show-ul de aseară a fost minunat.

Nu am intenționat să fiu lipsit de respect față de România aprinzându-mi (un joint) pe scenă. Au fost foarte respectuoși și m-au lăsat să plec.

Voi reveni în curând. Dar fără un mare joint data viitoare”, a scris el, pe X.

ADVERTISING

Rapperul este celebru, a fost nominalizat la premiile Grammy şi Globul de Aur. El a pledat frecvent pentru consumul de cannabi şi chiar a creat marca de „iarbă” Khalifa Kush, care are mare succes.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇