Matthew McConaughey, discurs emoționant la Casa Albă: A spus poveștile copiilor uciși la școala din Texas (Video)

Matthew McConaughey, discurs emoționant la Casa Albă: A spus poveștile copiilor uciși la școala din Texas (Video)

Actorul Matthew McConaughey a făcut apel la interzicerea armelor în SUA, într-un discurs emoționant susținut la Casa Albă. El a spus poveștile celor care au murit în atacul armat care a avut loc recent la școala primară din Uvalde, Texas. 19 copii și doi profesori au fost uciși în acel atac.

Originar din Uvalde, McConaughey a spus că el și soția sa, Camila Alves, și-au petrecut cea mai mare parte a săptămânii trecute cu familiile celor care au fost uciși, scrie CNN.

Actorul a adus pantofii verzi pe care o fată îi purta în fiecare zi la școală și cu ajutorul cărora a fost identificată după ce a fost împușcată. Fata desenase o inimă pe unul dintre pantofi.

ADVERTISING

McConaughey a vorbit în detaliu despre cei 19 copii uciși și despre ce visuri aveau. De exemplu, unul dintre ei voia să fie biolog marin, altul voia să meargă la școala de artă în Paris.

El crede că este necesar să spună poveștile lor, pentru a arăta că trebuie luate măsuri.

„Știți ce și-au dorit fiecare dintre acești părinți, ce ne-au cerut? Ceea ce fiecare părinte separat mi-a spus? Că vor ca visurile copiilor lor să trăiască mai departe. Că vor ca visurile copiilor lor să continue, pentru a realiza ceva", a spus McConaughey.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Actorul a subliniat că există acum o oportunitate pentru a adopta o reformă semnificativă a legislației privind armele și a cerut ridicarea vârstei minime pentru achiziționarea unui AR-15 la 21 de ani.

„Acestea sunt reglementări rezonabile, practice, pentru națiunea, statele, comunitățile, școlile și casele noastre. Din cauza rănilor cauzate de gloanțele puștii AR-15, majoritatea cadavrelor au fost atât de mutilate încât doar testul ADN sau pantofii verzi ai acelei fete le-au putut identifica”, a spus McConaughey, într-un discurs de aproximativ 20 de minute.

ADVERTISING

Câștigător al premiului Oscar, actorul s-a întâlnit pentru scurt timp cu președintele Joe Biden, înainte de a susține discursul, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Actorul din „Dallas Buyers Club” a vrut să candideze anul trecut pentru funcția de guvernator în Texas, dar în cele din urmă s-a răzgândit, afirmând că ”nu este un drum pe care să pornesc deocamdată”.

Mathew McConaughey On Gun Reform: 'We Are In A Window Of Opportunity'

Președintele Joe Biden a discutat, marți, cu senatorul democrat Chris Murphy din Connecticut, cel care conduce negocierile bipartizane privind reforma armelor.

Murphy a subliniat cât de mult apreciază că Biden și Casa Albă le oferă senatorilor „spațiu” pentru a încerca să ajungă la un acord și a spus că obiectivul său rămâne ca acest acord să fie gata până la sfârșitul acestei săptămâni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇