Eurovision: Solistul trupei câştigătoare, suspectat că a consumat droguri în timpul finalei, a fost exonerat

Eurovision: Solistul trupei câştigătoare, suspectat că a consumat droguri în timpul finalei, a fost exonerat

Damiano David, solistul trupei italiene câştigătoare a Eurovision 2021 suspectat că a consumat droguri în timpul finalei de sâmbătă seară, a fost exonerat în urma unei anchete şi după ce a fost testat în acest sens, a anunţat European Broadcasting Union.

Solistul grupului Måneskin a negat că ar fi prizat cocaină, după ce online au apărut astfel de speculaţii, în urma unor imagini care îl arătau aplecat peste masă în timpul finalei.

Nu au fost consumate droguri în Camera Verde şi considerăm problema încheiată”, a transmis EBU.

Grupul glam rock Måneskin, care s-a numărat între favoriţii concursului, a câştigat ediţia de anul acesta cu piesa „Zitti e buoni”.

La conferinţa de presă care a urmat finalei, David a spus că privea în jos, sub masă, pentru că un coleg de trupă, chitaristul Thomas Raggi, spărsese un pahar. EBU a confirmat că sub masă se aflau resturi de sticlă, care pot fi văzute şi în înregistrarea transmisiunii, potrivit BBC.

„Nu consum droguri. Vă rog, nu spuneţi asta. Fără cocaină”, a spus David.

EBU a transmis că este „alarmată” că speculații eronate ce duc la ştiri false au umbrit spiritul şi rezultatul evenimentului şi au „afectat pe nedrept trupa”.

„Vrem să felicităm Måneskin încă o dată şi să îi dorim un succes uriaş. Suntem nerăbdători să lucrăm cu Rai pentru a produce un impresionant Eurovision Song Contest în Italia, anul viitor”, a mai transmis organizaţia.

Grupul a negat oricum

Anterior, grupul a negat ferm consumul de droguri şi a reacţionat la acuzaţii printr-o postare pe Instagram: „Suntem cu adevărat împotriva drogurilor şi nu am folosit vreodată cocaină. Suntem gata să fim testaţi, pentru că nu avem nimic de ascuns”.

Måneskin este primul grup care câştigă ESC în decurs de 15 ani, iar aceasta este a treia victorie pentru Italia la concursul muzical.

Italia a participat prima dată la Eurovision în 1956. Opt ani mai târziu, Gigliola Cinquetti a câştigat concursul cu „Non Ho L'età”, iar Toto Cutugno s-a impus în 1990, cu „Insieme”.

Din 1997 până în 2011, Italia nu a trimis reprezentanţi la Eurovision.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: