Chris Rock răspunde după palma dată de Will Smith. Lui Will Smith i s-a cerut la Oscar să plece, dar a refuzat

Chris Rock răspunde după palma dată de Will Smith. Lui Will Smith i s-a cerut  la Oscar să plece, dar a refuzat

Chris Rock, care a fost lovit peste faţă de Will Smith, duminică, la gala Oscar, după o glumă despre Jada Pinkett Smith, a vorbit prima dată despre incident, la un show de stand-up din Boston.

„Uau, OK!”, a exclamat el pe scena de la Wilbur Theater, îmbrăcat într-un costum alb. Publicul era format din vreo mie de persoane s-au adunat să-l aplaude pe actorul în vârstă de 57 de ani. Rock s-a bucurat de ovaţiile în picioare timp de aproape două minute, înainte de a spune: „Lasăţi-mă să fac spectacolul!”. 

Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bomb

După câteva momente de aplauze, Rock a vorbit şi despre incident, potrivit Variety. 

„Cum a fost weekendul vostru?”, a început el, făcând cu ochiul şi stârnind un val de râsete. „Nu am idee despre ce s-a întâmplat, aşa că, dacă ai venit să auzi asta, am un întreg show pe care l-am scris înainte de acest weekend. Încă analizez ce s-a întâmplat. Aşa că, la un moment dat, voi vorbi despre asta. Şi va fi serios şi amuzant”. 

ADVERTISING

Un spectator a strigat „Fuck Will Smith!”, dar Rock a ignorat comentariul şi şi-a început spectacolul care a ţinut o oră. „O să spun câteva glume”, a spus el. „E frumos să ieşi”. 

Înainte de ora 19:30, când începea spectacolul, a existat o mică frenezie mediatică. Mai mulţi jurnalişti s-au instalat în faţa teatrului, cu două ore înainte de ora show-ului.

„Este o nebunie”, a strigat un spectator în timp ce trecea pe lângă grămezi de camere şi reporteri, în jurul orei 18:00.

În plus, tot înainte de ora spectacolului, lideri religioşi locali s-au adunat în faţa Teatrului Wilbur pentru a face o declaraţie despre „incidentul cu privire la fraţii noştri” şi pentru a „trimite un mesaj că violenţa nu este calea de a rezolva conflictul”.

Biletele pentru spectacolele din cadrul „Ego Death World Tour” de stand-up al umoristului Chris Rock au crescut după incidentul de duminică, potrivit site-ului de bilete TickPick. 

ADVERTISING

Lui Will Smith i s-a cerut să plece de la gala Oscar

Pe de altă parte, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a anunţat că lui Will Smith i s-a cerut să plece de la gala Oscar, după ce l-a lovit pe Chris Rock, dar a refuzat, scrie The Guardian.

Consiliul guvernatorilor Academiei, care s-a reunit miercuri, a declarat că a iniţiat, de asemenea, proceduri disciplinare împotriva lui Smith pentru încălcări ale standardelor de conduită ale organizaţiei. 

Smith va avea ocazia să se apere într-un răspuns scris, înainte de reuniunea consiliului, pe 18 aprilie. Măsurile disciplinare pentru Smith ar putea include suspendarea, excluderea sau alte sancţiuni.

Actorul l-a pălmuit pe Chris Rock după o glumă despre soţia sa, Jada Pinkett Smith, care a râs de tunsoarea ei. Pinkett Smith a vorbit deschis despre căderea părului cauzată de alopecie.

Mulţi s-au întrebat de ce lui Smith - care minute mai târziu a primit ovaţii în picioare după ce a câştigat premiul pentru cel mai bun actor - i s-a permis să rămână în primul rând la Premiile Academiei după incident. Miercuri, Academia a sugerat că a încercat să-l scoată pe actor din sală.

ADVERTISING

„Lucrurile s-au desfăşurat într-un mod pe care nu l-am fi putut anticipa”, a transmis Academia.

„Deşi am dori să clarificăm că domnul Smith a fost rugat să părăsească ceremonia şi a refuzat, recunoaştem, de asemenea, că am fi putut gestiona situaţia diferit”. 

„Academia nu acceptă violenţa sub nicio formă. În această seară suntem încântaţi să sărbătorim câştigătorii noştri a 94-a premii Oscar, care merită acest moment de recunoaştere din partea colegilor lor şi a iubitorilor de film din întreaga lume”, a transmis Academia, într-un comunicat.

„Acţiunile domnului Smith la cea de-a 94-a ediţie a premiilor Oscar au fost un eveniment profund şocant şi traumatizant la care să fii martor în persoană şi la televizor”, adaugă Academia.

„Domnule Rock, ne cerem iertare pentru ceea ce aţi trăit pe scena noastră şi vă mulţumim pentru rezistenţa dumneavoastră în acel moment. De asemenea, ne cerem scuze nominalizaţilor, oaspeţilor şi telespectatorilor noştri pentru ceea ce s-a întâmplat în timpul a ceea ce ar fi trebuit să fie un eveniment de sărbătoare”. 

Hollywood: De la glume la mesaje sobre

Hollywood-ul a reacţionat pe reţelele de socializare, de la glume la mesaje sobre.

„Am fost dezgustat”, i-a declarat Jim Carrey lui Gayle King (prin intermediul HuffPost). „Am fost dezgustat de ovaţii. Hollywood-ul este pur şi simplu lipsit de coloană vertebrală şi mi s-a părut că acesta este un indiciu clar că nu mai suntem clubul cool”. 

Într-un interviu cu Ellen DeGeneres, programat să fie difuzat joi, Wanda Sykes, co-prezentatoare a galei, a spus că lui Smith nu ar fi trebuit să i se permită să rămână în sală şi să-şi accepte premiul.

„Am crezut că este un spectacol grozav până când a luat o turnură ciudată, neaşteptată”, a spus Billy Eichner.

Minnie Driver a reacţionat la momentul Smith/ Rock: „A fost profund personal. Eram cu toţii la curent cu... emoţiile care se accentuează. Sper cu adevărat că se vor rezolva mai târziu. Este greu să urmăreşti durerea cuiva aşa”.

„Să vă spun ceva, este o practică urâtă să urci pe scenă şi să ataci fizic un actor. Acum, cu toţii ne vom îngrijora 'cine va fi următorul Will Smith' în cluburile de comedie şi teatre”, a spus Kathy Griffin. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇